• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu "Ceļā uz Eiropu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2002., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Amerikā

Vēl šajā numurā

16.05.2002., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu “Ceļā uz Eiropu”

Gudrākie jaunieši Eiropas jautājumos Latvijā šogad nāk no Grobiņas — par to liecina ceturtdien, 9. maijā, Eiropas dienā notikušā vidusskolēnu konkursa “Ceļā uz Eiropu” fināls, kurā sīvā cīņā pirmo vietu un galveno balvu — ceļojumu uz Itāliju — izcīnīja Grobiņas vidusskolas komanda.

Cīņa par pirmo vietu bija ļoti sīva, un uzvarētāji tikai par vienu punktu pārspēja otrās vietas ieguvējus — Rīgas 25. vidusskolu, tā savā īpašumā ieguva “Siemens” mobilos tālruņus. Trešo vietu, no uzvarētājiem atpaliekot tikai par diviem punktiem, šogad izcīnīja komanda no Vidzemes — Vecpiebalgas lauku reģionālā ģimnāzija. Balvas trešās vietas ieguvēji saņēma Eiropas Padomes informācijas centra dāvinātos rokaspulksteņus. Bet ceturtajā vietā ar vienādu punktu skaitu ierindojās Dobeles pilsētas ģimnāzijas un Rugāju vidusskolas komandas. Abas komandas saņēma balvas no Itālijas vēstniecības un firmas “Siemens”.

Konkursu vērtēja kvalificēta Eiropas jautājumu ekspertu žūrija: Eiropas integrācijas biroja direktora vietnieks Ivo Rollis, Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Jānis Folkmanis, Eiropas Padomes Informācijas un dokumentācijas biroja direktors Uldis Krastiņš, kluba “Māja — jaunatne vienotai Eiropai” prezidents Rinalds Konovaļenko un Eiropas kustības Latvijā valdes loceklis Andris Gobiņš.

Konkursa finālā dalībnieki demonstrēja savu erudīciju, atbildot uz jautājumiem par Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, institūcijām un paplašināšanos, Latvijas sadarbību ar Eiropas Padomi, par tās dalībvalstīm un kandidātvalstīm, kā arī par Eiropas kultūru un vēsturi. Lai sekmīgi atbildētu uz jautājumiem, skolēniem bija jāpārzina gan ES, gan EP uzbūve, darbības mehānisms un politiskās nianses. Liela nozīme bija arī jaunāko politisko aktualitāšu zināšanai.

Kā pēc spēles atzina žūrijas loceklis Andris Gobiņš: “Esmu pārsteigts par skolēnu atzīstamajām zināšanām — tās vairākos jautājumos pārsniedza pat manējās!” Tāpat konkursa žūrija priecājās redzēt, ka dalībnieki ne tikai ir zinīgi visdažādākajos jautājumos par Eiropu, bet neapmulsa arī tad, kad viņiem par to bija jādzied.

Pieteikšanās uz konkursu “Ceļā uz Eiropu” tika izsludināta marta sākumā, kopumā pieteikumus iesniedza 72 vidusskolēnu komandas no visas Latvijas.

Šis konkurss ir turpinājums iepriekšējos divos gados notikušajām zināšanu pārbaudēm “Atklāj Eiropu!” un “Latvija Eiropā”. Tā mērķis — veicināt vidusskolēnu izglītošanos par Eiropas Savienību, Eiropas Padomi, Eiropas valstīm un Latvijas vietu Eiropā.

Konkurss “Ceļā uz Eiropu” tapis sadarbībā ar Eiropas Komisijas delegāciju Latvijā, Eiropas Padomes Informācijas biroju, Eiropas integrācijas biroju, ES dalībvalstu vēstniecībām, sabiedrisko attiecību aģentūru “Consensus PR”, SIA “Siemens” un citiem atbalstītājiem.

Artis Nīgals, “LV” Eiropas lietu redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!