• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pamatbudžeta ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2002., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vadītāju darba laika uzskaiti

Vēl šajā numurā

16.05.2002., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pamatbudžeta ieņēmumiem

Aprīlī valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir bijuši 73,2 miljoni latu, bet izdevumi — tikai 67,9 miljoni latu, tādējādi valsts pamatbudžetā aprīlī veidojies finansu pārpalikums — 5,3 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par budžeta izpildi aprīlī.

Pamatbudžeta ieņēmumi ir bijuši vieni no lielākajiem pēdējos divos gados. Arī speciālo budžetu ieņēmumi aprīlī bijuši 68,07 miljoni latu.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš atzinīgi vērtē budžeta rādītājus un cer, ka arī turpmākajos mēnešos budžets tiks izpildīts:

Mani priecē šie budžeta dati. Pirmkārt, tie rāda labo un stabilo budžeta situāciju un ļauj ar paļāvību raudzīties uz gada budžeta izpildes plāniem. Otrkārt, šie skaitļi liecina, ka ekonomiskā attīstība Latvijā turpinās.”

Valsts kopbudžeta deficīts pirmajā ceturksnī bija tikai 3,18 miljoni latu, un šie rādītāji bija ievērojami labāki (sešas reizes mazāks deficīta līmenis), nekā paredzēts stingrajās prasībās valdības sadarbībā ar Starptautisko valūtas fondu.

Aprīlī ir pārsniegta valsts pamatbudžeta ieņēmumu prognoze — tā izpildīta par 104%. Uzņēmumu ienākuma nodoklis iekasēts 111,4% apmērā pret plānoto, pievienotās vērtības nodoklis — 100,9% apmērā, akcīzes nodoklis benzīnam un dīzeļdegvielai — par 103,7%, akcīzes nodoklis alum — par 130%.

Pirmo četru mēnešu kopējie valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir 258,4 miljoni latu, speciālo budžetu ieņēmumi — 269,2 miljoni latu. Pamatbudžeta izdevumi ir 269,1 miljons latu, speciālo budžetu izdevumi — 273,2 miljoni latu.

Oficiālie četru mēnešu budžeta izpildes rādītāji būs zināmi aptuveni maija vidū.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!