• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vadītāju darba laika uzskaiti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2002., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

16.05.2002., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vadītāju darba laika uzskaiti

Šā gada 1.jūnijā stāsies spēkā Ministru kabineta noteikumi par C1, D1, C un D kategorijas vadītāja apliecībai atbilstošu transportlīdzekļu vadītāja darba un atpūtas laiku un tā uzskaiti.

Saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvu transportlīdzekļa vadītāja darba, pārtraukuma un atpūtas laiku uzskaita ar speciālu kontrolierīci — tahogrāfu. MK noteikumi paredz, ka pārejas periodā līdz 2005.gada 1.janvārim pasažieru neregulāros iekšzemes pārvadājumos un kravu pārvadājumos transportlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laiku atļauts uzskaitīt, izmantojot darba un atpūtas laika uzskaites personīgo kontrolgrāmatiņu.

Kontrolgrāmatiņas izsniedz Autotransporta direkcija un atbilstoši normatīvo aktu prasībām reģistrē tās kā stingrās uzskaites dokumentus. Lai saņemtu kontrolgrāmatiņu, darba devējs direkcijā uzrāda autopārvadājumu licenci vai iesniedz motivētu iesniegumu, ja saskaņā ar normatīvo aktu prasībām licence nav nepieciešama. Direkcijai, atkārtoti izsniedzot kontrolgrāmatiņas, ir tiesības pieprasīt informāciju par iepriekš saņemto kontrolgrāmatiņu izmantošanu.

Pasažieru regulārajos starptautiskajos pārvadājumos, ja maršruta galapunkti atrodas līdz 50 kilometriem (pa taisnu līniju) no šķērsojamās abu valstu robežas un maršruta garums nepārsniedz 100 kilometrus, transportlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laiku atļauts uzskaitīt, izmantojot darba uzskaites grafiku, kas sagatavots saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktā kārtībā apstiprinātiem kustības sarakstiem. Šie nosacījumi attiecas arī uz pasažieru regulārajiem iekšzemes pārvadājumiem.

 

Satiksmes ministrijas Informācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!