• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Amerikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2002., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militāro sadarbību ar Slovēniju

Vēl šajā numurā

16.05.2002., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Amerikā

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis turpina savu vizīti ASV, kur viņš apmeklē Losandželosu, Montereju un Sanfrancisko, lai lasītu lekciju Monterejā, Kalifornijā, ASV Aizsardzības vadības institūtā, kā arī lai tiktos ar vairākiem ietekmīgiem ASV aizsardzības speciālistiem.

Līdz šim Ģ.V.Kristovskis Losandželosas Latviešu centrā ticies ar latviešu kopienas pārstāvjiem, kuru vidū bija arī kādreizējais Latvijas aizsardzības ministrs Baltiešu amerikāņu brīvības līgas biedrs Valdis Pavlovskis. Šo tikšanos organizēja Latvijas goda konsuls Kalifornijā Alfrēds Raisters. Tikšanās galvenās tēmas, par kurām runāja Ģ.V.Kristovskis, bija Latvijas aizsardzības sistēmas attīstības pēdējās aktualitātes, kā arī Latvijas sasniegumi virzībā uz NATO.

Ministrs ticies ar Milkena institūta prezidentu Maiklu L. Klaudenu. Šis institūts pēta ekonomisko procesu attīstību visā pasaulē, kā arī piesaista investoru interesi.

Ģ.V.Kristovskis tikās arī ar Dr.Veinu Glasu, bijušo ASV Senāta padomnieku, Kalifornijas universitātes profesoru un NATO padomnieku grupas pārstāvi, kurš uzsvēra, ka pēc 11.septembra notikumiem ASV un Baltijas valstu sekmīgas darbības rezultātā Krievijas krasā nostāja pret Latvijas dalību NATO ir kļuvusi mazāk aktuāla. V.Glass vēlreiz norādīja, ka Latvijai ir svarīgi sniegt savu ieguldījumu terorisma apkarošanā un konkrētu ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā.

Otrdien, 14.maijā, ministrs tikās ar ASV Aizsardzības vadības institūta direktoru admirāli Elisonu, kurš uzsvēra, ka lepojas ar tādiem bijušajiem studentiem kā Ģirts Valdis Kristovskis. Šajā izglītības iestādē zināšanas guvis mūsu aizsardzības ministrs un lieto tās Latvijas aizsardzības sistēmas attīstībā, veidojot Latvijas drošības un aizsardzības sistēmu atbilstoši NATO principiem. Tādēļ ASV Aizsardzības vadības institūta vadība uzskata, ka Latvijas sasniegumi virzībā uz dalību NATO ir arī daļa tās devuma. Ģ.V.Kristovskis ASV Aizsardzības vadības institūtā studēja 1995.gadā.

Skolai ir sadarbība ar Lietuvu un Igauniju, kur notiek aizsardzības resursu vadības kursi. Par šādu kursu organizēšanu Latvijā Ģ.V.Kristovskis runāja ar skolas vadību. Uz Montereju ministrs devās lasīt lekciju par Latvijas aizsardzības sistēmas paveikto ceļā uz NATO. Lekcijā vairāk nekā 40 studentiem Ģ.V.Kristovskis par Latvijas sasniegumiem runāja kā bijušais šīs iestādes students, pievēršot uzmanību Monterejā apgūto zināšanu lietderībai.

Pēc tam ministrs devās uz Sanfrancisko, kur apmeklēja Stenfordas universitāti.

Kaiva Liepiņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!