• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz par hokeja halli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2002., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Esam ieinteresēti, lai iespējami vairāk cilvēku piedalās valsts pārvaldē"

Vēl šajā numurā

17.05.2002., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlreiz par hokeja halli

2006. gada pasaules čempionāta ledus hokejā rīcības komitejas sēdē

 

Trešdien, 15. maijā, notika 2006. gada pasaules čempionāta ledus hokejā rīcības komitejas sēde.

Rīcības komiteja konstatēja, ka no Rīcības komitejas noteiktajā termiņā priekšlīguma projekts “IMS Studio” nav saņemts, un nolēma atcelt Rīcības komitejas 2002.gada 15.aprīļa lēmumu par investora izvēli un atcelt Rīcības komitejas sēdes protokola Nr.8 1.2.3. punktu.

Rīcības komiteja konstatēja, ka ap 2006.gada pasaules čempionātu saceltā un mērķtiecīgi virzītā ažiotāža balstās uz apzinātu nepatiesas informācijas izplatīšanu un tiek izmantota kā līdzeklis politisku mērķu sasniegšanā. Komiteja vēlreiz konstatēja, ka nav saņemts apstiprinājums iepriekš izplatītajam apgalvojumam, ka kāds no Rīcības komitejas, Latvijas Hokeja federācijas (LMF) vai Rīgas domes būtu parakstījis Latvijas valstij vai Rīgas pašvaldībai juridiski saistošus dokumentus ar kādu no pretendentiem.

Apzinoties nepieciešamību depolitizēt gatavošanos čempionātam, kā arī to, ka pēc sava statusa ne Rīcības komiteja, ne atsevišķi Latvijas Hokeja federācija nav tiesīga pieņemt lēmumus ne par zemes nomu, ne par iespējamiem atvieglojumiem, konstatēja, ka turpmāka Rīcības komitejas līdzdalība ar hokeja infrastruktūras attīstību saistīto saimniecisko jautājumu lemšanā nav nepieciešama. Tāpēc Rīcības komiteja nolēma: lai nodrošinātu sekmīgu gatavošanos 2006. gada pasaules hokeja čempionātam, noteikt, ka LHF atbilstoši Starptautiskās Ledus hokeja federācijas statūtiem, nolikumiem un noteikumiem izstrādā un pēc Rīcības komitejas akcepta realizē 2006.gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanas plānu.

Lai izpildītu priekšlīgumā noteikto, ka 39 mēnešus pirms čempionāta (2003. gada janvārī) kopīgi ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju tiek apstiprinātas čempionāta norises vietas, ieteikt Rīgas domei nodot nomā LHF ar 2006. gada hokeja čempionātu saistīto objektu izveidei paredzēto zemi ar tiesībām to pārnomāt, ja tiek izpildīti noteikti noteikumi. Bez tam potenciālie investori atbilstoši likumdošanai un normatīvajiem aktiem par vēlēšanos investēt var vērsties pie attiecīgā zemes īpašnieka un pašvaldības.

Pieņemts lēmums, ka Rīcības komiteja ne retāk kā reizi divos mēnešos uzklausīs LHF informāciju par veiktajiem darbiem un likumos un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sniegs visu iespējamo atbalstu organizācijas procesā.

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

2002.gada 15.maijā

Finansu ministrs Gundars Bērziņš

Finansu ministrs Gundars Bērziņš trešdien, 15.maijā, pārtrauca savu vizīti Kurzemē, kur plānoja piedalīties vairākos pasākumos Kuldīgā un Saldū.

Finansu ministrs atgriezās Rīgā, lai piedalītos Pasaules hokeja čempionāta ledus hokejā rīcības komitejas ārkārtas sēdē, kurā bija paredzēts lemt par potenciālo multifunkcionālās hokeja halles būvētāju. Ārkārtas sēdē bija paredzēts arī uzklausīt Latvijas Hokeja federācijas informāciju un lemt par rīcības komitejas tālāko darbību.

G.Bērziņš jau sākotnēji ir paudis negatīvu nostāju pret potenciālā investora izvēli, balstoties tikai uz vispārīgiem investīciju solījumiem. Finansu ministrs vienmēr ir iestājies par atbildīgu rīcību ar valsts finansēm vai finansu saistībām.

Hokejs ir Latvijas nacionālais sports, mūsu tautas vienotības veidotājs, un būtu pilnīgi nepieļaujami, ka apzinātu vai neapzinātu administratīvo vai politisko neizdarību dēļ tiktu apdraudēta pasaules čempionāta norise, uzskata G.Bērziņš.

Finansu ministrijas preses dienests

2002.gada 15.maijā

Finansu ministrs Gundars Bērziņš

Finansu ministrs Gundars Bērziņš neatkāpjas no saviem vārdiem ne Latvijas Radio intervijā ceturtdienas, 16.maija, rītā, ne arī no iepriekš izteiktajām aizdomām par iespējamiem darījumiem multifunkcionālās hokeja halles būvniecībā un pretendenta izvēlē.

Finansu ministrs ceturtdienas sarunā ar premjerministru norādīja, ka intervijās ir izteicies precīzi un ir gatavs atbildēt par katru savu vārdu. Finansu ministrs vienmēr ir ļoti precīzi izturējies ne tikai pret finansu jautājumiem, bet arī pret informāciju, kas tiek sniegta sadarbības partneriem un sabiedrībai.

G.Bērziņš uzskata, ka viņa paustās bažas par afēras iespējamību apliecina arī premjeram beidzot iesniegtie materiāli par dažu potenciālo “IMS Studio 6” sadarbības partneru pagātni — drošības iestāžu informācija liecina, ka divi no iespējamiem sadarbības partneriem ir bijuši tiesāti tieši par līdzdalību finansu afērās. Tas apliecina finansu ministra izteikumu pamatotību, kad viņš jau agrāk brīdināja rīcības komitejas kolēģus un sabiedrību par bažām par Latvijai piedāvāto milzīgo 400 miljonu dolāru investīciju projektu halles celtniecībai.

Finansu ministrijas preses dienests

2002.gada 16.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!