• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļu piešķiršanu Valsts valodas komisijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2002., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62231

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju SIA "Riga Bestsprit"

Vēl šajā numurā

17.05.2002., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļu piešķiršanu Valsts valodas komisijai

Finansu ministrs Gundars Bērziņš, vakar, 16.maijā tiekoties ar Valsts valodas komisijas pārstāvēm Māru Zālīti, Daigu Baltaiskalnu un Inu Druvieti, vienojās par 40 tūkstošu latu piešķiršanu latviešu valodas pozīciju nostiprināšanas un valodas kvalitātes veicināšanas projektiem un Valsts valodas komisijas darbības nodrošināšanai. G.Bērziņš izprot nepieciešamību piešķirt līdzekļus valsts valodas nostiprināšanai un attīstībai.

Finansu ministrs atbalstīja Valsts valodas komisijas iesniegtos projektus valsts valodas stiprināšanai un nolēma piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 20 tūkstošus latu četriem projektiem:

1) valodas vortāla izveides sākšanai — 3520 latus;

2) studiju kursu “Latviešu valodas kultūra” un “Zinātniskā darba valoda” ieviešanai un docēšanai Latvijas Universitātē un Daugavpils Pedagoģiskajā universitātē – 8473 latus;

3) Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas darba jaudas palielināšanai – 2100 latus;

4) Informatīva izdevuma “Valodas Latvijā” izdošanai sešās valodās — 6000 latus.

Ministrs atbalstīja arī lūgumu piešķirt 20 tūkstošus latu Valsts valodas komisijas darbības nodrošināšanai, jo komisija darbojas jau no šā gada sākuma, taču tai nav paredzēti līdzekļi. Komisija pagaidām darbojas Valsts prezidenta kancelejas budžeta ietvaros, taču tajā nav ierēķināti šādi izdevumi.

Paredzams, ka rīkojums par 40 tūkstošu latu piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks parakstīts ļoti operatīvi, jau šodien, 17.maijā.

Finansu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!