• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu medicīnas zinātnes un tautas veselības labā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2002., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņa komandieris Jānis Misiņš

Vēl šajā numurā

17.05.2002., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu medicīnas zinātnes un tautas veselības labā

Parakstīta akadēmisko zinātnieku un medicīnas vēsturnieku vienošanās par sadarbību

STRADINS.JPG (12701 bytes)
Sadarbības līgumu paraksta: P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja direktors Kārlis Ārons un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš

Lai veicinātu Latvijas medicīnas zinātnes popularizēšanu, izcilāko Latvijas medicīnas zinātnieku piemiņas saglabāšanu, tradicionālo medicīnas vēstures pētījumu tālāku pilnveidošanu un paplašināšanu, kā arī vēloties iepazīstināt sabiedrību ar jaunākajiem sasniegumiem minētajā jomā, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs vienojušies par turpmāku sadarbību, parakstot vienošanos.

Nolemts turpināt LZA un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja 1991. gadā sākto kopīgo Paula Stradiņa balvas piešķiršanu, paredzot balvas piešķiršanu ik otru gadu medicīnas vēsturē, medicīnas zinātnē un praktiskā ārstniecībā.

Vienošanās paredz, ka:

LZA un Medicīnas vēstures muzejs sadarbosies Latvijas izcelsmes medicīnas un farmācijas zinātnieku veikuma apzināšanā Latvijas un pasaules mērogā;

turpinās medicīnas vēstures zinātnisko pētījumu attīstību, tos iekļaujot kopējā valsts zinātnisko pētījumu kontekstā;

turpinās saskaņotu rīcību, lai nostiprinātu Latvijas universitātēs medicīnas vēstures kursa docēšanu un zinātniskos pētījumus;

rūpēsies par jaunu pētnieku audzināšanu, piedāvājot maģistratūras un doktorantūras medicīnas vēstures tēmas;

turpinās starptautiski rediģētā zinātnisko rakstu krājuma „Acta Medico–historica Rigensia“ regulāru izdošanu;

nodrošinās Baltijas valstu zinātnes vēstures un filozofijas konferenču regulāru norisi un to ietvaros medicīnas vēstures sekcijas darbu, kā arī rīkos kopējas zinātniskās konferences un sēdes.

LZA un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs turpinās vākt un saglabāt liecības par Latvijas biomedicīnas, veterinārmedicīnas un farmācijas attīstību Latvijā un pasaulē, izvērtēs un iekļaus muzeja eksponātus Latvijas Nacionālā krājuma sastāvā.

LZA un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs uzskata par vēlamu un neatliekamu Latvijas Medicīnas zinātņu akadēmijas izveidošanu un centīsies panākt praktisku jautājuma īstenošanu medicīnas zinātnes attīstības un Latvijas iedzīvotāju veselības aprūpes vārdā.

LZA un P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs ir apņēmies uzturēt dialogu ar sabiedrību un valdību par muzeja — viena no trim lielākajiem medicīnas vēstures muzejiem pasaulē — turpmāko izaugsmi, tā popularizēšanu un lomu Latvijas starptautiskā prestiža kontekstā, iekļaujoties Eiropas Savienībā.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!