• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu un attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2002., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (13.05.2002. - 19.05.2002.)

Vēl šajā numurā

17.05.2002., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu un attīstību

Rīgas dome 2002. gada 30. aprīlī ar lēmumu Nr.1250 ir izdarījusi grozījumus 2000. gada 26. septembra lēmumā Nr. 8883 “Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna izstrādes uzsākšanu”, pēc kuriem par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna izstrādāšanu atbildīgo amatpersonu tiek nozīmēts Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors. Rīgas dome ar 2002. gada 30.aprīļa lēmumu apstiprina Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna darba uzdevumu.

Saskaņā ar Rīgas domes izdarītajiem grozījumiem minētajā lēmumā tiek izstrādāts teritorijas plānojums — Rīgas attīstības plāna 1995.—2005. gadam grozījumi un detalizācija. Plānojums tiek izstrādāts teritorijai, ko ietver: Daugavas krastmala — Turgeņeva iela — Dzirnavu iela — E.Birznieka–Upīša iela — Lāčplēša iela — Avotu iela — Matīsa iela — A.Čaka iela — Tallinas iela — A.Briāna iela — Palīdzības iela — K.Valdemāra iela — E.Melngaiļa iela — Hanzas iela — Eksporta iela — Daugavas krastmala un robežojošo ielu abu pušu nekustamo īpašumu teritorijas.

Izstrādājamā Rīgas pilsētas centra saglabāšanas un attīstības plāna mērķi ir veicināt Latvijas galvaspilsētas vēsturiskā centra saglabāšanu un tā tālāko attīstību; raksturīgā arheoloģiskā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu; pēc iespējas labvēlīgāku apstākļu radīšanu kultūrvēsturiskās un tradicionālās vides saglabāšanai; dabas vērtību un daudzfunkcionālās pilsētbūvnieciskās vides saglabāšanu; pilsētas centra attīstīšanu par aktīvu, mūsdienīgu darījumu, tūrisma, tirdzniecības, valsts pārvaldes un atpūtas vietu; pilsētas centra attīstīšanu ar drošu, videi draudzīgu un ērtu transporta sistēmu sabiedrības un pilsētas kopējās izaugsmes interesēs.

Sešu nedēļu laikā no šī paziņojuma publicēšanas brīža paredzēts uzklausīt sabiedrības viedokli par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plānā risināmajiem jautājumiem. Interesenti savus priekšlikumus var iesniegt Pilsētas attīstības departamentā projekta vadītājam.

 

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!