• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu pašvaldības un Eiropas Savienība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2002., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.05.2002., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu pašvaldības un Eiropas Savienība

Vakar, 20. maijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš reģionālo braucienu ietvaros apmeklēja Ogri, kur tikās ar Ogres domes vadību un deputātiem. Ministrs tikās ar Ogres ģimnāzijas vidusskolēniem un pedagogiem, kā arī Ogres sabiedrības pārstāvjiem.

Tikšanos laikā ministrs pārrunāja pašvaldību vietu un lomu Eiropas Savienībā (ES) un akcentēja Latvijas nepieciešamību balstīties uz triju ‘’i’’ politiku — intereses, ieguvumi un identitāte. Ārlietu ministrs uzsvēra, ka, integrējoties ES, Latvijas interesēs ir pēc iespējas labāk izmantot ES piedāvātās iespējas Latvijas valsts attīstībai, un norādīja, ka Latvijai jāprot izmantot šo izdevību. I.Bērziņš norādīja, ka pašvaldībām pavērsies plašas iespējas izmantot ES finansu līdzekļus ar noteikumu, ja pašvaldības būs gatavas atrast pielietojumu piedāvātajiem resursiem. Ministrs ar pašvaldības pārstāvjiem apsprieda arī sabiedrības informēšanas gaitu par ES jautājumiem un to, kas šajā jautājumā vēl būtu darāms. Pašvaldību pārstāvjus interesēja mazās un vidējās uzņēmējdarbības perspektīvas. I.Bērziņš atzīmēja, ka Eiropas Savienībā mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta politikas galvenie mērķi ir veicināt uzņēmumu konkurētspēju, nodrošinot pieeju jaunajām tehnoloģijām un pētījumiem, uzlabot uzņēmējdarbības vidi, kā arī atvieglot finansu resursu un kredītu pieejamību.

Diskusijā ar Ogres vidusskolas skolēniem un pedagogiem ministrs aicināja jauniešus aktīvi iegūt izglītību, lai Latvija nākotnes Eiropā būtu konkurētspējīga. Apspriesti tādi jautājumi kā ES līdzekļu potenciālais izlietojums, zemes tirgus jautājums, latviešu valodas iespējas ES, labklājības līmeņa pieaugums un citas aktualitātes. I. Bērziņš uzsvēra, ka ES līdzekļi, kurus Latvija varēs saņemt, iestājoties ES, tiks novirzīti mazās un vidējās uzņēmējdarbības atbalstīšanai, lauksaimniecības sektoram, kā arī infrastruktūras sakārtošanai un Latvijas novadu attīstībai.

Ar skolēniem pārrunāti Reikjavīkas tikšanās rezultāti un NATO iestāšanās procedūras jautājumi. Klātesošos interesēja attiecību perspektīvas ar Krieviju. Ministrs norādīja, ka Latvija vēlas veidot konstruktīvas attiecības ar Krieviju un ka, iestājoties ES un NATO, tās iegūs jaunu kvalitāti. Rezumējot vizīti, I.Bērziņš pauda viedokli, ka tikai ES un NATO ietvaros Latvijai būs iespējas pilnvērtīgi aizstāvēt un realizēt savas nacionālās intereses.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!