• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu pieredzi cīņā pret organizēto noziedzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2002., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad dinamiskā Lietuva virzās uz dinamisko Baltiju

Vēl šajā numurā

21.05.2002., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu pieredzi cīņā pret organizēto noziedzību

Latvijā darba vizītē uzturas Ungārijas Nacionālās robežsardzes virspavēlnieks

ROBEZA.JPG (33215 bytes)
Foto: A.F.I.
Ungārijas Republikas Nacionālās robežsardzes virspavēlnieks, robežsardzes vecākais padomnieks robežsardzes brigādes ģenerālmajors Jožefs Bendeks un Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš

Vakar, 20.maijā, Latvijā darba vizītē ieradās Ungārijas Republikas Nacionālās robežsardzes virspavēlnieks, robežsardzes vecākais padomnieks robežsardzes brigādes ģenerālmajors Jožefs Bendeks.

Augsto Ungārijas viesi Rīgas lidostā sagaidīja Latvijas Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš.

Pamatojoties uz 1997.gadā noslēgto Latvijas un Ungārijas starpvaldību līguma “Par savstarpējo sadarbību cīņā ar terorismu, narkotiku izplatīšanu un organizēto noziedzību” 6.pantu un abu valstu robežsardzes priekšnieku parakstīto Latvijas Republikas Valsts robežsardzes un Ungārijas Republikas Robežsardzes sadarbības protokolu, ģenerālmajors Jožefs Bendeks Latvijā uzturēsies trīs dienu darba vizītē, lai tiktos ar Valsts robežsardzes amatpersonām, notiks informāciju apmaiņa par abu dienestu uzdevumiem, paveikto un perspektīvām. Tiks saskaņoti turpmākie sadarbības attīstības virzieni starpvaldību līguma ietvaros. Ģenerālmajors J.Bendeks apmeklēs Latvijas austrumu robežas Silenes robežkontroles punktu un Latvijas–Igaunijas robežu, kā arī iepazīsies ar darbu Rīgas Jūras pasažieru ostā.

Turpat Rīgas lidostā notika Jožefa Bendeka un Gunāra Dāboliņa preses konference.

Ģenerālmajors Jožefs Bendeks:

— Pateicos par ielūgumu! Tā ir pirmā mana oficiālā vizīte Latvijā un pirmā Ungārijas robežapsardzes pārstāvja vizīte. Bet mūsu sadarbība jau notiek labu laiku. Man bija ļoti patīkami, ka tika pieminēta mūsu konference, kas notiek katru gadu Ungārijā. Latvija piedalās jau trešajā konferencē. Daudzu valstu savstarpējā sadarbībā mēs risinām ļoti svarīgus uzdevumus. Mēs vēl neesam Eiropas Savienības (ES) locekles, bet esam mūsu sadraudzības locekles, kurā apvienoti profesionāli robežu sargātāji, un tas mums uzliek lielus pienākumus. Mēs šajās konferencēs apspriežam svarīgus jautājumus.

Gribu atgādināt, ka šī sadarbība izpaužas starpvaldību līgumā par cīņu ar terorismu un narkotiku transportēšanu. Esmu pilnvarots parakstīt tikšanās protokolu un tālāk nolemto jau turpināt darbībā. Mēs apspriedīsim tādas problēmas kā nelegālā imigrācija, narkotiku transports un citas problēmas, runāsim par to, kā tiks apsargāta ES ārējā robeža atkarībā no tā, kāds lēmums tiks pieņemts oktobrī. Pilnīgi iespējams, ka mēs būsim atbildīgi par vairāku valstu robežu drošību. Mums ir ļoti svarīgi apmainīties pieredzē un uzdevumos, un mēs atbraucām ar uzdevumu mācīties no kolēģiem.

Mūsu valstī un robežapsardzes struktūrās notiek strauja attīstība, un mēs uzskatām, ka gan mums, gan mūsu kolēģiem ir vienam no otra ko mācīties. Kā ģenerāļa kungs jau minēja, tiek apspriests jautājums par starptautiskas robežapsardzes organizācijas veidošanu. 29. un 30. maijā notiks konference, kurā piedalīsies ES un kandidātvalstu iekšlietu ministri. Šīs konferences lēmumi mums būs ļoti svarīgi, jo noteiks mūsu nākotni.

Esmu atbraucis ar mērķi iepazīties ar jūsu zemi, pagājušajā gadā es jau biju vizītē Igaunijā. Man ir patīkami, ka ģenerāļa kungs manu braucienu ieplānoja tā, lai varētu apmeklēt abas valstis. Man būs iespēja apmeklēt divas draudzīgas valstis un iepazīties ar kolēģiem.

Latvijas Republikas Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš uzsvēra šīs vizītes lielo nozīmi, jo, iespējams, Latvija un Ungārija tuvākajā laikā būs Eiropas Savienībā un kopīgi būs jāsargā ES ārējā robeža. Ir pieņemts politisks lēmums par ES kopīgi veidotiem robežapsardzības spēkiem. Nav izslēgts, ka tuvākajā nākotnē kādā no mūsu robežkontroles punktiem strādās arī ungāru kolēģi. Tāpat ģenerālis uzsvēra Ungārijā organizētās ikgadējās starptautiskās robežkontroles problēmām veltītās konferences nozīmīgumu robežapsardzības spēku attīstībā. G.Dāboliņš pateicās Ungārijas kolēģim par iespēju ierasties Latvijā, lai apmainītos pieredzē un risinātu kopīgā darba jautājumus.

Andris Kļaviņš  — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!