• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta tendencēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2002., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ceļu remontdarbiem

Vēl šajā numurā

21.05.2002., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta tendencēm

Šā gada četros mēnešos valsts konsolidētā kopbudžeta kopējie ieņēmumi ir 599,2 miljoni latu, kas ir par 63 miljoniem latu jeb 11% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā. Kopbudžeta izdevumi janvārī — aprīlī bijuši 618,5 miljoni latu, valsts kopbudžeta fiskālais deficīts — tikai 7,27 miljoni latu, liecina Valsts kases oficiālais budžeta izpildes pārskats.

Valsts kopbudžeta deficīts pirmajā ceturksnī bija tikai 3,18 miljoni latu. Pirmā ceturkšņa budžeta izpildes rādītāji bija sešas reizes labāki, nekā paredzēts stingrajās prasībās valdības sadarbībā ar Starptautisko valūtas fondu (tajās pirmā ceturkšņa deficīta līmenis bija noteikts 20 miljoni latu, kas joprojām ne tuvu nav sasniegts arī četros mēnešos).

Finansu ministrs Gundars Bērziņš ir iepriecināts par labajiem pirmo četru mēnešu budžeta rādītājiem: “Šie veiksmīgie skaitļi budžeta atskaitē ir apliecinājums stabilajai budžeta situācijai un ļauj ar paļāvību raudzīties arī uz gada budžeta izpildi. Te ir skaidri redzams apliecinājums Latvijas tālākajai ekonomiskajai izaugsmei.

Budžeta ieņēmumi šogad ir patiešām labi, ko nodrošina Valsts ieņēmumu dienesta neatlaidīgais darbs gan ikdienas nodokļu iekasēšanā, gan arī pastiprinātajā cīņā pret nelegālo uzņēmējdarbību un kontrabandu.”

Aprīlī valsts konsolidētā kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) neto ieņēmumi bija 162,3 miljoni latu, t i., par 22,8 miljoniem latu vairāk nekā pērn. Izdevumi aprīlī bijuši 166,7 miljoni latu, un veidojies fiskālais deficīts 4,09 miljoni latu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!