• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par disciplinārlietas izbeigšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2002., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mana vizīte ir solidaritātes apliecinājums"

Vēl šajā numurā

22.05.2002., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par disciplinārlietas izbeigšanu

LM valsts sekretāres Maijas Poršņovas sakarā

Valsts civildienesta pārvalde no 2002. gada 29. aprīļa līdz 21. maijam izmeklēja disciplinārlietu pret Labklājības ministrijas valsts sekretāri Maiju Poršņovu, kas tika pārņemta sakarā ar labklājības ministra lūgumu. Disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā tika konstatēts, ka tā ir izbeidzama disciplinārpārkāpuma sastāva trūkuma dēļ.

Finansu ministra 2002. gada 22. aprīļa vēstulē Ministru prezidentam tika norādīts, ka labklājības ministra 2002. gada 2. janvāra rīkojuma Nr.17 “Par valsts speciālā veselības budžeta līdzekļu sadali” 2. un 4.1.punkts neatbilst Ministru kabineta noteiktajam deleģējumam.

Saskaņā ar minēto rīkojumu tiek apstiprināta valsts speciālā veselības aprūpes budžeta līdzekļu sadales formula un koeficientu sistēma, kā arī izveidota pastāvīga valsts speciālā veselības aprūpes budžeta līdzekļu sadales komisija, kuras sastāvā ir labklājības ministrs un četras Labklājības ministrijas amatpersonas. Minētā rīkojuma 4.1.punkts nosaka, ka aģentūra valsts speciālā veselības aprūpes budžeta līdzekļu sadalē ņem vērā minētās sadales komisijas sagatavoto labklājības ministra rīkojumu par budžeta līdzekļu sadali īpašiem gadījumiem, kad netiek piemērota sadales formula.

Atbilstoši Ministru prezidenta uzdevumam labklājības ministrs atcēla minētos punktus kā neatbilstošus deleģējumam un ierosināja disciplinārlietu pret M.Poršņovu par:

1) būtiska morāla kaitējuma nodarījumu valsts civildienestam, nolaidīgi un nekvalitatīvi pildot valsts civildienesta pienākumus;

2) par padoto darbinieku nepietiekamu darba organizēšanu;

3) par nekvalitatīvu rīkojuma sagatavošanu, pārkāpjot Ministriju iekārtas likuma, Valsts civildienesta likuma un citas normas, kuras saistītas ar būtiska morāla kaitējuma nodarīšanu valsts civildienestam.

Izmeklējot disciplinārlietu un izskatot tās materiālus, Valsts civildienesta pārvalde konstatēja, ka iepriekšminētā labklājības ministra rīkojuma Nr.17 2. un 4.1.punkts nav atbilstošs Ministru kabineta deleģējumam, jo tas paredz sadales komisijai pārāk plašas pilnvaras finansu līdzekļu sadales jomā, kā arī normas, ka atsevišķos gadījumos finansu līdzekļu sadalē netiek lietota valsts speciālā veselības aprūpes budžeta līdzekļu sadales formula un koeficientu sistēma.

Disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā izvērtējot M.Poršņovas amata aprakstu, kā arī visu pārējo amatpersonu, kas ir vizējušas minēto rīkojumu, amata aprakstus, tika konstatēts, ka atbildība par rīkojuma Nr.17 satura atbilstību Ministru kabineta noteikumos Nr.13 “Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi” noteikto deleģējuma saturam ir Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieces I.Brūveres kompetencē, nevis Labklājības ministrijas valsts sekretāres M.Poršņovas kompetencē. Turklāt Juridiskā departamenta direktora vietnieces amata apraksta 4.punktā ir norādīts, ka viena no amata prasībām ir augstākā juridiskā izglītība. Līdz ar to disciplinārlieta par konstatētajiem pārkāpumiem ir ierosināma pret Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieci I.Brūveri. Savukārt disciplinārlieta pret M.Poršņovu disciplinārpārkāpuma sastāva trūkuma dēļ ir izbeidzama.

 

Valsts civildienesta pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!