• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas atbalstu Latvijas aizsardzībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2002., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62394

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tautas lepnumam un atzinībai savas valsts apbalvojumi

Vēl šajā numurā

23.05.2002., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas atbalstu Latvijas aizsardzībai

Pirmdien, 20.maijā, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks aizsardzības plānošanas jautājumos Jānis Sārts tikās ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas politisko direktoru Pīteru Riketsu. Šī ir P.Riketsa pirmā vizīte Baltijas valstīs.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja NATO paplašināšanās, Eiropas drošības un aizsardzības politikas jautājumus, attiecības ar Krieviju, Latvijas gatavošanos dalībai NATO un Latvijas ieguldījumu miera uzturēšanas operācijās.

Lielbritānijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors uzsvēra, ka Lielbritānija turpinās sniegt atbalstu Latvijas aizsardzības sistēmai. Viņš arī norādīja, ka Reikjavīkas sanāksme ir devusi pilnīgi skaidru apstiprinājumu NATO paplašināšanās procesa tālākai virzībai. Runājot par kopējo Eiropas drošības un aizsardzības politiku, P.Riketss pauda pozīciju, ka Eiropas militārajām spējām nebūtu jādublējas ar NATO, bet gan jāpapildina vienai otra. Viņš arī izteica cerību redzēt Latvijas kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts dalību ES vadītajās miera uzturēšanas operācijās.

Sarunas laikā amatpersonas pauda viedokli, ka nākotnē arvien nozīmīgāka vieta būs nelielām, labi apmācītām, ekipētām, viegli pārvietojamām vienībām. Latvijas aizsardzības ministrs uzsvēra, ka Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos tiek attīstītas specializētās vienības dalībai misijās (sapieru, mediķu, militārā policijas) atšķirībā no deviņdesmito gadu vidus, kad Latvija parādīja savu labo gribu, sākot piedalīties starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās, līdz ar to apliecinot, ka Latvija jau tagad ir reāla drošības devēja. Ministrs kā pozitīvu faktu minēja sadarbību vairākos formātos reģiona ietvaros — gan ar Baltijas valstīm, gan Ķīles iniciatīvas ietvaros, gan ar ziemeļvalstīm. Lielbritānijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors P.Riketss un Latvijas aizsardzības ministrs Ģ.V.Kristovskis atzinīgi novērtēja Rīcības plāna dalībai NATO procesu.

Kaiva Liepiņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!