• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mēs esam lepni par Mariju, mēs esam lepni par to, ko Latvija var sasniegt". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2002., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62509

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 11. burtnīca

Vēl šajā numurā

28.05.2002., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Mēs esam lepni par Mariju, mēs esam lepni par to, ko Latvija var sasniegt”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

MARIJA5.JPG (21656 bytes) MARIJA4.JPG (26254 bytes)
MARIJA1.JPG (19842 bytes) MARIJA2.JPG (25603 bytes)
Rīgā, Doma laukumā, 26.maijā: Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāju Mariju Naumovu sveic Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga (augšējos attēlos); Tallinā: 25.maijā Marija Naumova uzstāšanās laikā un 26.maija naktī jau kā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja (apakšējos attēlos)
Foto: A.F.I.

Tā bija pārliecinoša uzvara, lai arī dabūjām pārdzīvot tos brīžus, kad sacensība bija cieša. Tā bija interesanta sacensība, tā bija taisnīga sacensība, un Latvija pārliecinoši uzvarēja. Marijai un viņas komandai, domāju, bija nenoliedzami, labākais sniegums, skaistākā dziesma, labākā horeogrāfija un izdoma. Mēs esam lepni par Mariju un viņas grupu, mēs esam lepni par to, ko Latvija var sasniegt. Nākamgad mums atkal būs izdevība paveikt ko skaistu, brīnišķīgu, pateicoties šiem panākumiem. Marija, mīļš paldies!

Par Kultūras ministrijas ierosinājumu

Kultūras ministrija ierosina izskatīt kā Ministru kabineta lietu jautājumu par valdības apbalvojuma piešķiršanu Ls 10 000 apmērā dziedātājai Marijai Naumovai un Ls 5 000 piešķiršanu radošajai grupai par pirmās vietas iegūšanu 47. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir Eiropas Radioorganizāciju savienības biedru EBU iniciēts pasākums, kurš aizsācies 1955.gadā. Konkursam ir milzīga auditorija – šogad to noskatījās vairāk nekā 100 miljoni skatītāju visā Eiropā. Eirovīzijas dziesmu konkursa atspoguļošanai reģistrējās vairāk nekā 800 žurnālistu no 33 valstīm. Konkurss ir nozīmīgs ar to, ka veicina dalībvalstu publicitāti un atpazīstamību Eiropā.

Marijas Naumovas izpildītā dziesma 24 valstu konkurencē ar 176 punktiem tika atzīta par labāko. Marijas Naumovas iegūtā uzvara paver lielisku iespēju Latvijas vārda popularizēšanai, prestiža un publicitātes veicināšanai pirms iestāšanās Eiropas Savienībā, jo Latvija ieguva tiesības rīkot nākamo — 48.Eirovīzijas dziesmu konkursu.

Marijas Naumovas dziesma izcēlās ar profesionālu un asprātīgu šovu. Dziedātājas panākumi nav nejauši, jo komanda bija ieguldījusi milzīgu darbu dziesmas popularizēšanai ārzemēs.

Kultūras ministre Karina Pētersone

Par Rīgas domes lēmumu

MARIJA3.JPG (25615 bytes)
Marija Naumova Eirovīzijas dziesmu 47.konkursa uzvarētāja, jau Rīgā, Doma laukumā, 2002.gada 26.maijā
Foto: A.F.I.

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs un Pilsētas attīstības fonda locekļi vakar, 27. maijā, nolēma piešķirt 10 000 latu prēmiju Eirovīzijas dziesmu festivāla uzvarētājai Marijai Naumovai.

Šādā veidā Rīgas dome grib pateikties dziedātājai par viņas veikumu, kas Eiropā popularizē Latviju un Rīgu. Prēmija tiks piešķirta no Pilsētas attīstības fonda līdzekļiem.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!