• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām valsts robežas šķērsošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2002., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

29.05.2002., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām valsts robežas šķērsošanā

Atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta 2002.gada 21.maija noteikumiem Nr.188 “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 “Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība””, kuri stājās spēkā šā gada 25.maijā, attiecībā uz tām personām, kuras šķērso Latvijas Republiku ar starptautiskās satiksmes tranzīta vilcienu Sanktpēterburga — Viļņa — Sanktpēterburga, attiecas vispārējie nosacījumi ieceļošanai Latvijas Republikā un to valstu pavalstniekiem, uz kuriem attiecas vīzu režīma nosacījumi, valsts šķērsošanai tranzītā nepieciešamas ieceļošanas vai tranzīta vīzas.

Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš saskaņā ar Robežsardzes likuma 10.pantu ir pieņēmis lēmumu līdz 11.jūnijam atļaut šķērsot valsts robežu, sastādot administratīvā pārkāpuma protokolus, tranzīta vilciena pasažieriem ar nepilnīgi noformētiem ceļošanas dokumentiem.

Kopumā kopš 26. maija sastādīti 234 administratīvā pārkāpuma protokoli un piemērots administratīvais sods — brīdinājums, vienlaikus izskaidrojot pasažieriem izmaiņas Latvijas Republikas likumdošanā.

Valsts robežsardze ir lūgusi valsts akciju sabiedrību “Latvijas dzelzceļš” veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai Sanktpēterburgā un Viļņā netiktu pārdotas biļetes tiem tranzīta vilciena Sanktpēterburga — Viļņa — Sanktpēterburga pasažieriem, kuriem nav tranzīta vai ieceļošanas vīzas Latvijas Republikā, kā arī ir informējusi “Latvijas dzelzceļu”, ka no 11.jūnija visi pasažieri, kuriem nebūs noformēti ceļošanas dokumenti, atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanas prasībām tiks izsēdināti no vilciena, tādējādi pagarināsies vilciena stāvēšanas laiks uz robežas.

Valsts robežsardze ir arī informējusi Krievijas Federācijas un Lietuvas Republikas robežapsardzības dienestus par jaunajiem noteikumiem un lūgusi nepieļaut iebraukšanu Latvijā tiem pasažieriem, kuriem nav tranzīta vai iebraukšanas vīzu.

No 3.jūnija plānota jauna vilciena kustības sākšana maršrutā Minska — Tallina — Minska. Vadoties pēc Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām, kā arī lai sekmīgi cīnītos ar nelegālo migrāciju, Valsts robežsardzei pastiprināta uzmanība jāveltī personām, kuras Latvijā ieceļo no nelegālās migrācijas riska valstīm, tajā skaitā arī no Baltkrievijas. Lai veiktu kvalitatīvu un ātru personu robežkontroli vilciena Minska — Tallina — Minska pasažieriem, Valsts robežsardze ir lūgusi “Latvijas dzelzceļu” izpildīt prasību — iesniegt Minskas dzelzceļa stacijā iekāpušo pasažieru sarakstus. Pretējā gadījumā vilciena robežkontroles laiks varētu ieilgt vismaz līdz vienai stundai.

Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!