• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atļaujām starptautiskiem autopārvadājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2002., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

30.05.2002., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atļaujām starptautiskiem autopārvadājumiem

Satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs 29. un 30. maijā piedalīsies kārtējā Eiropas transporta ministru konferencē (ETMK) Bukarestē.

A.Gorbunovs konferences laikā centīsies panākt, lai netiktu mainīta līdzšinējā ETMK atļauju piešķiršanas kārtība autopārvadājumiem un katru gadu piešķiramo atļauju skaits paliktu nemainīgā līmenī. Nesen Vācija ierosināja krasi ierobežot autopārvadājumus Eiropā, bet tas varētu radīt nopietnas problēmas Latvijas starptautisko autopārvadājumu uzņēmumiem.

Latvijas pārvadātāji ir rēķinājušies ar to atļauju piešķiršanas sistēmu, kādu Eiropas transporta ministri apstiprināja pirms gada Lisabonā. Izmantojot līzinga iespējas, ir iegādāti augstākajām drošības prasībām atbilstoši transporta līdzekļi, tādēļ krasa ETMK atļauju piešķiršanas kārtības maiņa var radīt krīzi Latvijas autopārvadājumu tirgū.

A.Gorbunovs uzskata, ka līdzšinējā Eiropas starptautisko autopārvadājumu atļauju piešķiršanas sistēma ir arī veiksmīgs instruments Eiropas Savienības kandidātvalstu integrācijai Eiropas autopārvadājumu tirgū. Latvija šajā jautājumā cer arī uz citu valstu atbalstu konferencē.

Didzis Jonovs, satiksmes ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!