• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar pateicību datorzinātnes celmlaužiem un turpinātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2002., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No avota, kur tauta smeļ dzīvības spēku

Vēl šajā numurā

31.05.2002., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar pateicību datorzinātnes celmlaužiem un turpinātājiem

Vakar, 29.maijā, tika pasniegta Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdbalva un gada balvas

Vakar, 29. maijā, tika pasniegtas Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA), akciju sabiedrības “Dati” un Latvijas Izglītības fonda mērķprogrammas “Izglītībai, zinātnei un kultūrai” (LIF IZK) 2002. gada balvas un stipendijas.

Eižena Āriņa balvu par mūža devumu datorzinātnēs un informātikā saņēma Dr. math. Vilnis Detlovs, ilggadējs Latvijas Universitātes docents, kura zinātniskās pētniecības intereses saistās ar mūzikas tekstu analīzi un sintēzi ar matemātiskām metodēm, ar latviešu tautasdziesmu melodiju kodēšanu un pētīšanu.

Pirmoreiz Eižena Āriņa vārdā nosaukto LZA, a/s “Dati” un Latvijas Izglītības fonda kopīgi piešķirto balvu datorzinātnēs un to pielietojumos 2000. gadā saņēma LZA akadēmiķis Rūsiņš Mārtiņš Freivalds.

Saskaņā ar 1999.gadā noslēgto vienošanos LZA, “Dati” un Latvijas Izglītības fonda mērķprogramma “Izglītībai, zinātnei un kultūrai” ik gadus piešķir divas gada balvas ievērojamiem Latvijas zinātniekiem un praktiķiem par izcilu veikumu vai mūža devumu datorzinātnēs, informātikā vai par nozīmīgu informācijas izstrādes sistēmu veicināšanu. Tas tiek darīts, lai veicinātu Latvijas zinātnes un modernas tehnoloģijas attīstību datorzinātnēs un novērtētu ievērojamu praktiķu devumu šajā procesā. Līdz šim gada balvas saņēmuši: Jānis Bārzdiņš, Andris Anspoks (1999), Māris Treimanis, Jānis Osis (2000), Leonīds Niceckis, Andrejs Vasiļjevs ( 2001).

Piemiņas medaļu un stipendiju par nozīmīgiem pētījumiem datorzinātnēs un informātikā saņēma Dr. habil. sc. ing. Igors Kabaškins, profesors, LZA korespondētājloceklis, Latvijas Nopelniem bagātais izgudrotājs.

Ar piemiņas medaļu un stipendiju par nozīmīgu informācijas sistēmu izstrādi tika apbalvots sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Lursoft IT” prezidents Ainars Brūveris, vairāk nekā 15 zinātnisko publikāciju autors.

Balvas pasniedza LZA viceprezidents Juris Ekmanis, a/s “Dati” prezidents Valdis Lokenbahs un LIF IZK valdes priekšsēdētājs Imants Meirovics.

Septiņas valsts budžeta finansētas Latvijas augstskolas — Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Juridiskā augstskola, Rēzeknes Augstskola, Daugavpils Universitāte, Nacionālā aizsardzības akadēmija un Latvijas Lauksaimniecības universitāte — saņēma a/s “Dati” dāvinātās NAIS lietošanas licences. Šā dāvinājuma mērķis — atbalstīt Latvijas augstskolas, kurām ir nepieciešami mūsdienīgi mācību līdzekļi, bet nepietiek materiālo iespēju to iegādei. NAIS lietošanas licences dos iespēju studentiem un pasniedzējiem ātri un ērti iegūt nepieciešamo aktuālo informāciju likumdošanas jomā.

Apbalvotos sveica Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijas prezidents prof. Imants Freibergs, atgādinot, ka Latvijas valsts lielākā bagātība un nākotnes cerība ir mūsu prāts — zināšanām bagāti un darbīgi cilvēki.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!