• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ja taisnība jānoskaidro tiesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2002., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par glābšanos pašu spēkiem

Vēl šajā numurā

31.05.2002., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ja taisnība jānoskaidro tiesā

Par gāzes tarifu paaugstināšanas noraidīšanu

Vakar, 30. maijā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja akciju sabiedrības “Latvijas gāze” iesniegto sūdzību par gāzes tarifu paaugstināšanas projekta noraidīšanu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Kā preses īssaietā atzina SPRK priekšsēdētāja Inna Šteinbuka, viņa ir gandarīta, ka jaunajai institūcijai izdevies aizstāvēt savu lēmumu, pierādīt tā pamatotību un uzvarēt tiesas prāvā pret tādu lielu monopoluzņēmumu, kāds ir a/s “Latvijas gāze”. Tomēr prieks par to, ka SPRK pierādīja savu profesionālismu, mijas ar sarūgtinājumu, ka nav izdevies izveidot labas partnerattiecības ar regulējamo uzņēmumu. SPRK jau kopš darbības sākuma ir vēlējusies izveidot konstruktīvu sadarbību ar visiem regulējamiem uzņēmumiem, uzsvēra I. Šteinbuka. Tiesa ir ekstrēms gadījums: ja citādi nevar noskaidrot, kam ir taisnība, ja nevar atrast sadarbības veidu, nekas cits neatliek, sacīja I. Šteinbuka. Viņa pauda cerību, ka SPRK nenāksies bieži skaidrot attiecības ar regulējamiem uzņēmumiem tiesas ceļā. I. Šteinbuka aicināja “Latvijas gāzi” konstruktīvi sadarboties ar SPRK. It īpaši svarīgi tas būtu šobrīd, kad SPRK izstrādā jaunu dabasgāzes tarifu aprēķināšanas metodiku. Ja “Latvijas gāze” izrādītu savu pretimnākšanu un vēlētos sadarboties ar SPRK, ieguvējas būtu abas puses, ir pārliecināta I. Šteinbuka.

Marika Līdaka,  “LV” tautsaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!