• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar sargeņģeļa svētību un Lietuvas godazīmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2002., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropieši atbalsta Latvijas līdzdalību NATO

Vēl šajā numurā

31.05.2002., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar sargeņģeļa svētību un Lietuvas godazīmi

R4.JPG (19645 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Vakar Lietuvas vēstniecībā: Latvijas Valsts policijas priekšnieks policijas ģenerālis Juris Rekšņa, saņemot apbalvojumu no Lietuvas vēstnieka Petra Vaitiekūna
R3.JPG (21518 bytes)
Lietuvas vēstnieks Petrs Vaitiekūns un Latvijas Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Juris Rekšņa
Foto: Arnis Blumbergs, “LV’

Vakar, 30. maijā, Lietuvas vēstniecībā Rīgā Latvijas Valsts policijas priekšnieks policijas ģenerālis Juris Rekšņa saņēma Lietuvas policijas 1. pakāpes godazīmi “Angelas sargas”.

Pasniedzot apbalvojumu, Lietuvas vēstnieks Petrs Vaitiekūns teica, ka Lietuvas policijas nodaļas un Latvijas policijas darbiniekus saista lieliskas lietišķās attiecības. Pastāvīgi noris informācijas apmaiņa, tiek rīkotas darba apspriedes, kopīgas darbinieku mācības, kopīgas operācijas, tiek sniegta metodiskā palīdzība. Šās sadarbības nodrošināšanā un darbinieku personisko kontaktu veidošanā lieli ir Valsts policijas priekšnieka policijas ģenerāļa Jura Rekšņas nopelni.

Petrs Vaitiekūns atgādināja, ka, ņemot vērā abu valstu ģeogrāfisko novietojumu, kā arī noziedzības tendences, šī sadarbība ir ļoti būtiska policijas ikdienas darbā, izmeklējot un novēršot noziegumus. Latvijas policijas pārstāvji ne reizi vien ir snieguši steidzamu palīdzību, izsekojot likumpārkāpējus un veicot sarežģītas operatīvas darbības smagu, sabiedrībā lielu atbalsi radījušu noziegumu izmeklēšanā. Abu valstu policijas pārstāvji veiksmīgi piedalās Baltijas Ministru padomes Noziegumu prevencijas komitejas darbībā, kur veiksmīgi tika sagatavots triju Baltijas valstu līgums cietušo liecinieku aizsardzībai, kas ir spēkā arī pašlaik. Tiek gatavoti arī jaunu līgumu projekti, kuriem būs liela nozīme mūsu reģiona policijas sadarbības veicināšanā un integrācijā Eiropas Savienībā.

“Gods kalpot Latvijai!” — atbildēja Juris Rekšņa. Pateicoties par kaimiņvalsts atzinību, Valsts policijas priekšnieks uzsvēra, ka ar šo godazīmi tiek apbalvots ne jau tikai ģenerālis Juris Rekšņa, bet gan visa Latvijas policija, kurai aizvien jābūt modrai, jo noziedzībai nav robežu.

Pēc apbalvošanas ceremonijas Juris Rekšņa atbildēja uz “Latvijas Vēstneša” jautājumu:

— Godazīmes “Angelas sargas” nosaukums latviešu valodā ir “sargeņģelis”, tātad var uzskatīt, ka Lietuvas valsts ar šo apbalvojumu jūs iecēlusi sargeņģeļa kārtā? Vai jūsu dzīvē ir bijuši brīži, kad pašam nācies justies kā sargeņģelim?

— Mūsu arods ir tāds, ka reizēm šķitis — sargeņģelis man pašam stāvējis blakus. Policijas darba būtība un jēga ir aizstāvēt cilvēkus. Protams, šajā darbā ir daudz problēmu, kas ir jārisina, tomēr ceru, ka lielākā daļa policistu ir sargeņģeļi Latvijas iedzīvotājiem.

 

Andris Sproģis, “LV” nozaru virsredaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!