• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārzemju padoma nepieciešamību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2002., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par daudzsološo ciparu televīziju

Vēl šajā numurā

04.06.2002., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārzemju padoma nepieciešamību

Lēmumu par Rīgas Līvu laukuma turpmāko izmantošanu un apbūvi varētu pieņemt citu valstu arhitekti. Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību šajā jautājumā gatavojas konsultēties ar Eiropas arhitektu konkursu komisiju, jo uzskata, ka līdz šim neviens no līdzīgiem konkursiem nav devis pozitīvu rezultātu.

Pamatojot nepieciešamību pēc starptautisko ekspertu palīdzības, Latvijas Arhitektu savienības vadītājs Juris Poga sacīja : “Pašlaik esam nonākuši strupceļā, jo attiecībā uz Līvu laukumu pastāv divi programmatiski pieņēmumi: vai nu nedarām neko, vai arī apbūvējam. Mums nav pozitīvu piemēru normālu konkursu organizēšanai. Pat skolām atļauj būvēt skrejceļus, kas atbilst starptautiskajiem standartiem, bet arhitektu konkursos nereti paši nesaprot, ko dara.” Poga arī norādīja, ka Latvijas likumdošanā nav iestrādāta norma par arhitektu konkursu, tāpēc starptautisko ekspertu iesaistīšanās būtu pirmais precedents. Turklāt starptautiskais konkurss nevarētu notikt, kā pagadās, jo tā norisi reglamentē strikti standarti gan konkursa sagatavošanā un termiņos, gan izmaksās un vērtēšanā.

Arhitektu priekšlikums guvis atbalstu Rīgas domē, kuras pārstāvji uzskata, ka tādējādi tiks izskausta subjektivitāte diskusijās par Rīgas vēsturiskā centra apbūvi. Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Andra Amerika vērtējumā “vietējie speciālisti nav gatavi kompromisam un stāv katrs savās pozīcijās”. Tā arī ir, jo diskusijas par Līvu laukuma apbūvi nerimstas visu šo gadu.

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!