• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumiem Eirovīzijas konkursa sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2002., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai bērnu nākotne cerīga

Vēl šajā numurā

05.06.2002., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumiem Eirovīzijas konkursa sakarā

Latvijas iedzīvotāji bija aicināti laikā no 29.maija līdz 3.jūnijam izteikt savus priekšlikumus par Eirovīzijas 48.dziesmu konkursa fināla rīkošanas iespējām Latvijā 2003.gadā. Kopumā piezvanīja 54 Latvijas iedzīvotāji.

20 zvanītāji par Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanas vietu minēja Rīgu, kā otru vietu 7 zvanītāji minēja Ventspili, kā trešo 2 zvanītāji nosauca Jūrmalu.

Izsakot priekšlikumus par rīkošanas vietu Rīgas pilsētā, divas trešdaļas nosauca Mežaparku. Uzsverot vietas unikalitāti, jau esošo infrastruktūru, iespēju pasākumā piedalīties vairākiem desmitiem tūkstošu skatītāju. Kā arguments, lai rīkotu pasākumu Mežaparkā, tika minēti XXIII Vispārējie latviešu Dziesmu svētki, kuri notiks nākamajā gadā, kas jebkurā gadījumā prasītu estrādes sakārtošanu.

Zvanītāji piedāvāja pasākumu rīkot Doma laukumā, to pārsedzot, lai Vecpilsētas unikālā arhitektūra kalpotu kā fona elements, un uzstādīt lielu monitoru Ķīpsalā, kur pasākumu varētu vērot lielāks skatītāju skaits.

Olimpisko centru Ventspilī ieteica zvanītāji no Ventspils.

Seši zvanītāji aicināja pasākuma rīkošanu uzticēt arhitektei Ingunai Rībenai.

Viens zvanītājs piedāvāja ņemt vērā Igaunijas pieredzi pasākuma laikā izcelt un reklamēt savu valsti, tika izteikts priekšlikums sagatavot reklāmas klipus par tradicionālām Latvijas lietām kā “dzīvo” alu, Latvijas Dziesmu un deju svētkiem, parādīt mūsu dabu, kā arī reklamēt Latvijas sportistu panākumus, noteikti parādot Kristera Serģa un Arta Rasmaņa sniegumu.

Lai pasākumu organizētu Jūrmalā, aicināts rekonstruēt Dzintaru koncertzāli. Zvanītāji izteica viedokli, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss varētu sekmēt tūrisma attīstību šajā pilsētā un valstī kopumā.

Aģentūras “Mis Latvija” vadītāja Inta Fogele piedāvāja deju grupas “Tandēms”, kurā darbojas dažādu gadu konkursa dalībnieki, bezmaksas līdzdalību pasākuma rīkošanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!