• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 11.jūnijā, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2002., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kontroles likumu kā stūrakmeni arī turpmāk

Vēl šajā numurā

12.06.2002., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 11.jūnijā, Ministru kabineta sēdē

Akceptēts rīkojums “Par valsts kustamās mantas nodošanu valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” valdījumā”, kas paredz atļaut Valsts meža dienestam nodot bez atlīdzības tā valdījumā esošo valsts kustamo mantu — kameru čiekuru kaltēšanai (bilances vērtība — 920 latu) — valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” valdījumā.

Akceptēti noteikumi “Dzīvnieku aizsardzības ētikas padomes nolikums”, kuros noteikts, ka padome ir konsultatīva institūcija, kas izglīto sabiedrību un sniedz valsts iestādēm ieteikumus dzīvnieku aizsardzībā.

Padomei ir noteiktas šādas funkcijas: izvērtēt normatīvos aktus un to projektus dzīvnieku aizsardzības un labturības jomā un sniegt valsts iestādēm ieteikumus to pilnveidošanai; sniegt valsts iestādēm ieteikumus dzīvnieku aizsardzībā un labturībā, norādot arī uz nepilnībām uzraudzības un kontroles nodrošināšanā minētajā jomā; analizēt situāciju valstī dzīvnieku aizsardzības un labturības jomā un sniegt tās novērtējumu; informēt valsts iestādes un sabiedrību par pārkāpumiem dzīvnieku aizsardzībā un labturībā; izglītot sabiedrību jautājumos, kas saistīti ar dzīvnieku aizsardzību un labturību; sadarboties ar valsts iestādēm, nevalstiskajām organizācijām, fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī ārvalstu iestādēm un organizācijām dzīvnieku aizsardzības un labturības jomā; sniegt atzinumus normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

Akceptēts likumprojekts “Saus-zemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likums”, kura mērķis ir aizsargāt ceļu satiksmes negadījumos cietušo trešo personu intereses un reglamentēt tiesiskās attiecības starp sauszemes transportlīdzekļu īpašniekiem, tiesīgajiem lietotājiem un apdrošinātājiem sakarā ar transportlīdzekļu īpašnieku un tiesīgo lietotāju civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu.

Šobrīd sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas jomu regulē 1997.gada 13.marta Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likums, kas neatbilst ne Eiropas Savienības direktīvu prasībām, ne arī ANO Eiropas Ekonomiskās komisijas Sauszemes transporta apakškomisijas Rekomendācijā Nr.5 (ar grozījumiem, kas veikti 2000.gada 16.novembrī) un Zaļās kartes sistēmas Biroju Padomes konstitūcijā minētajām prasībām.

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumprojekts paredz ieviest Eiropas Savienības direktīvu 72/166/EEC, 84/5/EEC, 90/232/EEC, 92/49/EEC un 2000/26/EC minēto prasību, kā, piemēram, attiecīgi palielināt apdrošinātāju atbildības limitus, noteikt, ka apdrošinātāji brīvas konkurences apstākļos noteiks apdrošināšanas prēmiju apmērus, kā arī to samazināšanas un palielināšanas kārtību, noteikt apdrošinātājiem termiņus atbildes sniegšanai sakarā ar iesniegumu par zaudējumu atlīdzību u.c. prasības.

Likumprojekts paredz reorganizēt šobrīd Finansu ministrijas pārraudzībā esošo valsts institūciju — Satiksmes biroju par visu sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajai apdrošināšanai licencēto apdrošinātāju veidotu Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju atbilstoši ANO Eiropas Ekonomiskās komisijas Sauszemes transporta apakškomisijas Rekomendācijā Nr.5 (ar grozījumiem, kas veikti 2000.gada 16.novembrī) un Zaļās kartes sistēmas Biroju Padomes konstitūcijā minētajām prasībām.

Akceptēti divi rīkojumi “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauti 422 pilsonības pretendenti, t.sk. 50 viņu nepilngadīgie bērni.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par sadarbību ārkārtēju situāciju novēršanas, gatavības un reaģēšanas jomā”.

Ar šī līguma parakstīšanu tiks nodrošināta savstarpēja palīdzība tādu katastrofu seku likvidēšanai, kas radušās kādā no līgumslēdzēju pušu valstu teritorijām. Līgums atvieglos un paātrinās glābšanas vienību pārvietošanos pāri robežām, kā arī nepieciešamā aprīkojuma piegādi uz tās valsts teritoriju, kurā nelaime izcēlusies. Līgums uzskatāms par pamatvienošanos, uz kuras pamata varēs slēgt detalizētākas vienošanās par sadarbības nosacījumiem katastrofu gadījumos.

Iekšlietu ministrs pilnvarots parakstīt līgumu, kurš pēc parakstīšanas iesniedzams apstiprināšanai Saeimā.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”, pieņemts Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikums un piešķirti Ministru kabineta Atzinības raksti: P.Stradiņa Rīgas 2.medicīnas skolas direktorei Ilgai Eriņai par ieguldījumu medicīniskās izglītības sistēmas attīstībā; Bēnes vidusskolas direktorei Lilitai Druzikai par mūža ieguldījumu pedagoģijā; Rīgas 3.arodskolas direktoram Voldemāram Leitānam par godprātīgu un radošu darbu profesionālās izglītības sistēmas attīstībā; Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta Institucionālās nodaļas vecākajai referentei Annai Dreimanei par godprātīgu un radošu darbu speciālajā izglītībā; Dānijas Sociālo lietu ministrijas valsts sekretāra vietas izpildītājam Braienam Nikolsam (Bryan Nicholls) par ieguldījumu Latvijas sociālās drošības sistēmas attīstībā.

Noteikts, ka Ministru kabineta Atzinības rakstu I.Eriņai un B.Nikolsam pasniedz labklājības ministrs Viktors Jaksons, bet L.Druzikai, V.Leitānam un A.Dreimanei — izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!