• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas Vēstneša" privatizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2002., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Regulatora konsultatīvo padomi

Vēl šajā numurā

12.06.2002., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas Vēstneša” privatizāciju

Finansu ministrs vēršas pret “Latvijas Vēstneša” privatizāciju

Finansu ministrs Gundars Bērziņš ir nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam A.Bērziņam, vēršoties pret slepeni gatavoto Latvijas oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” privatizāciju un aicinot atcelt šo lēmumu, ko valdībā bija iesniedzis īpašu uzdevumu ministrs, Pirmās partijas pārstāvis Jānis Krūmiņš.

Šī gada 30.aprīlī Ministru kabinets ar protokollēmumu “Par valsts uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) reorganizācijas grafiku” apstiprināja valsts uzņēmumu un valsts bezpeļņas organizācijas formā izveidoto uzņēmējsabiedrību reorganizācijas grafika 1.daļu. Šajā grafikā Tieslietu ministrijas (tieslietu ministre Ingrīda Labucka arī pārstāv Pirmo partiju) pārziņā esošās valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas Vēstnesis” statuss pēc reorganizācijas norādīts — “valsts kapitālsabiedrība vai privatizējama”.

Finansu ministrs ir sašutis par šādu MK lēmumu, jo uzskata, ka “Latvijas Vēstneša” privatizācija nav pieļaujama, jo likumdošanas procesa pēdējās fāzes — izsludināšanas nonākšana privātās rokās apdraud likumdošanas procesa neatkarību. Turklāt sakarā ar daudzos likumos kā obligātu noteikto dažāda veida sludinājumu ievietošanu oficiālajā laikrakstā šī uzņēmuma privatizācija preses izdevumu tirgū dotu pilnīgi nepamatotas priekšrocības vienai privātai kapitālsabiedrībai.

Finansu ministrs aicina jau 11.jūnija valdības sēdē izskatīt šo jautājumu un izdarīt grozījumu 2002.gada 30.aprīļa Ministru kabineta sēdes protokollēmumā, izslēdzot iespēju izvēlēties privatizāciju kā vienu no “Latvijas Vēstneša” reorganizācijas formām.

G.Bērziņš norāda: “Visvairāk es neciešu divkosību. Un šajā gadījumā Pirmās partijas pārstāvju divkosība ir acīmredzama – no vienas puses, šī partija publiski runā par valsts interešu ievērošanu privatizācijas procesā, par tā apturēšanu. Taču no otras puses — paklusām tiek gatavota tāda nozīmīga izdevuma kā “Latvijas Vēstnesis” privatizācija. Tādēļ es aicinu visu sabiedrību — skatieties uz politiķu darbiem, nevis klausieties uz viņu vārdiem!”

Finansu ministrs jau 30.aprīļa Ministru kabineta sēdes laikā būtu protestējis pret šādu lēmumu, diemžēl tajā laikā atradās atvaļinājumā.

Baiba Melnace, Finansu ministrijas preses dienests

2002.gada 11.jūnijā

Finansu ministrs iebilst pret “Latvijas Vēstneša” teorētisko privatizāciju

Vairāk nekā mēnesi pēc tam, kad valdība pieņēmusi lēmumu, kas teorētiski pieļauj laikraksta “Latvijas Vēstnesis” nodošanu privatizācijai, finansu ministrs Gundars Bērziņš izplatījis aicinājumu atcelt šo lēmumu, jo uzskata, ka tas pieņemts slepeni.

Kā liecina Ministru kabineta 30.aprīļa sēdes protokols, Bērziņš nemaz šajā sēdē nav piedalījies.

LETA jau ziņoja, ka 30.aprīlī valdība apstiprināja valsts uzņēmumu un valsts bezpeļņas organizācijas formā izveidoto uzņēmējsabiedrību reorganizācijas grafika pirmo daļu.

Šajā grafikā Tieslietu ministrijas pārziņā esošās valsts SIA “Latvijas vēstnesis” statuss pēc reorganizācijas norādīts — “valsts kapitālsabiedrība vai privatizējama”.

Finansu ministrs uzskata, ka “Latvijas Vēstneša” privatizācija nav pieļaujama, jo likumdošanas procesa pēdējās fāzes — izsludināšanas nonākšana privātās rokās, viņaprāt, apdraud likumdošanas procesa neatkarību. Turklāt, ņemot vērā daudzos likumos kā obligātu noteikto dažāda veida sludinājumu ievietošanu oficiālajā laikrakstā, šī uzņēmuma privatizācija preses izdevumu tirgū dotu nepamatotas priekšrocības vienai privātai kapitālsabiedrībai, norāda ministrs.

Bērziņš aicina jau šodien valdības sēdē izskatīt šo jautājumu un izdarīt grozījumu 30.aprīļa lēmumā, izslēdzot iespēju izvēlēties privatizāciju kā vienu no “Latvijas Vēstneša” reorganizācijas formām.

Jana Saulīte,

LETA

2002.gada 11.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!