• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs respektējam Latvijas tautas izvēlēto attīstības ceļu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2002., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ANO rīkoto pasākumu

Vēl šajā numurā

12.06.2002., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs respektējam Latvijas tautas izvēlēto attīstības ceļu

Vakar, 11.jūnijā, noslēdzās Ķīnas Tautas Republikas prezidenta valsts vizīte Latvijas Republikā

KK04.JPG (27530 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 11.jūnijā, Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Ķīnas Tautas Republikas prezidentu Dzjanu Dzemiņu. Sarunā piedalījās arī abu valstu augstu amatpersonu delegācijas, tai skaitā Latviju pārstāvēja ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs.

A.Bērziņš raksturoja Latvijas attiecības ar Ķīnu kā augsta līmeņa prioritāti, kas izpaužas Latvijas ieinteresētībā sadarboties Āzijas un Eiropas tā saucamā Zīda ceļa izveidē, piedāvājot Ķīnai izmantot Latvijas neaizsalstošās ostas, tādējādi veidojot transporta koridoru no Āzijas uz Eiropu un Eiropas Savienību.

Ministru prezidents izteica Latvijas gatavību parakstīt ar Ķīnu vairākus nozīmīgus līgumus — par sadarbību Latvijas ostu izmantošanā Ķīnas kravu apstrādei un transportēšanai un līgumu par jūras transportu, kā arī pievienoties daudzpusējiem līgumiem par vienoto tarifu Eiropas un Āzijas tranzīta koridora trasē. A.Bērziņš izteica pārliecību, ka sadarbība ar Ķīnu Latvijai ir laba iespēja attīstīt biznesa un tranzīta sadarbību, veicināt infrastruktūras pilnveidošanu. Ņemot vērā drīzo Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, A.Bērziņš uzsvēra, ka Eiropas un Āzijas tranzīta koridora projekta realizācija ievērojami palielinātu Ķīnas un Eiropas Savienības ekonomiskās sadarbības potenciālu.

KK08.JPG (16906 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
KK09.JPG (17845 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Ķīnas Tautas Republikas prezidents Dzjans Dzemiņs Rīgā, Doma laukumā, 11.jūnijā

(augšējā attēlā); Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš un Ķīnas prezidents (attēlā pa kreisi); Dzjans Dzemiņs un Latvijas Valsts prezidenta pienākumu izpildītājs Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume (attēlā pa labi)

Dzjans Dzemiņs savukārt izteica savu prieku par Latvijas progresu un iespējami drīzo līdzdalību Eiropas Savienībā, kā arī pārliecību par abu valstu spožajām attīstības iespējām nākotnē. Ķīnas prezidents bija pārliecināts, ka drīz uzlabosies abu valstu tirdznieciskā un ekonomiskā sadarbība.

Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis apsveica Ķīnu sakarā ar iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā, jo tas paver plašas ekonomiskās sadarbības iespējas visdažādākajās jomās, un izteica Latvijas ieinteresētību sadarboties ar Ķīnu tādās ekonomikas nozarēs kā tirdzniecības apgrozījuma un investīciju palielināšana un transports.

Dzjans Dzemiņs izteica Ķīnas gatavību un ieinteresētību aktīvi piedalīties un sadarboties ostu celtniecībā, kā arī atzinīgi novērtēja ekonomikas ministra izteiktos sadarbības priekšlikumus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs izteica Latvijas ieinteresētību sadarboties ar Ķīnu, apmainoties ar informāciju par vides aizsardzības jautājumiem, kā arī attīstot tūrismu.

A.Bērziņš izteica oficiālu ielūgumu Ķīnas Tautas Republikas premjerministram apmeklēt Latviju un jau praktiskā, projektu līmenī turpināt veiksmīgi uzsākto sadarbības dialogu starp Latviju un Ķīnu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

KK03.JPG (23667 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Rīgā, Doma laukumā, 11.jūnijā: Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, Ārlietu ministrijas Valsts protokola vadītājs Andrejs Dripe un Ķīnas Tautas Republikas prezidents Dzjans Dzemiņs
KK05.JPG (28691 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Ķīnas prezidents pie simboliskās zīmes Rīgas Doma laukumā, kas vēsta, ka Rīgas vēsturiskais centrs ir iekļauts Eiropas kultūras mantojuma sarakstā
ERGELES.JPG (26079 bytes)

Ķīnas Tautas Republikas prezidents Dzjans Dzemiņs kā muzikāls cilvēks spēlē vēsturiskās lielās Rīgas Doma ērģeles
Foto:A.F.I.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KK07.JPG (24585 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš un Ķīnas prezidents Dzjans Dzemiņs

 

 

 

 

 

 

 

 

KK11.JPG (24109 bytes) KK12.JPG (23607 bytes)

Ķīnas Tautas Republikas prezidents Dzjans Dzemiņs un Ķīnas delegācija sarunā ar Latvijas Valsts prezidenta pienākumu izpildītāju Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un citiem Latvijas delegācijas pārstāvjiem Saeimas namā 11.jūnijā
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!