• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pakalpojumu apmaksu Rīgas pašvaldības mājās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2002., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

12.06.2002., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pakalpojumu apmaksu Rīgas pašvaldības mājās

Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja akceptējusi domes priekšsēdētāja rīkojuma projektu par kārtību, kādā notiek norēķināšanās par pakalpojumiem Rīgas pašvaldības dzīvojamās mājās. Rīkojuma projekts sagatavots atbilstoši Ministru kabineta 2002.gada 26.marta noteikumiem Nr.133 “Kārtība, kādā dzīvokļa īrnieks un izīrētājs norēķinās ar pakalpojumu sniedzēju par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās mājas telpas lietošanu”.

Rīkojuma projektā teikts, ka maksu par siltumenerģiju, kas patērēta telpu apkurei un ūdens uzsildīšanai, aprēķina saskaņā ar skaitītāju rādījumiem. Maksu par apkuri aprēķinās proporcionāli dzīvokļa kopējai platībai, kurā neieskaitīs balkonu un lodžiju platību, bet par nedzīvojamo telpu nomnieku aizņemto platību, ja nav ierīkots siltuma skaitītājs vai veikts siltuma patēriņa aprēķins, maksu rēķinās proporcionāli platībai, piemērojot koeficientu 1,4. Komunālo dzīvokļu koplietošanas telpu apkure tiks aprēķināta proporcionāli īres līgumā norādītajai īrnieka dzīvojamo telpu kopējai platībai.

Rīkojuma projektā paredzēts, ka maksu par auksto un karsto ūdeni, kā arī par kanalizācijas pakalpojumiem aprēķinās pēc skaitītāju rādījumiem. Ja ūdens patēriņa skaitītāji nebūs ierīkoti visos dzīvojamā nama dzīvokļos, no kopējā patērētā ūdens daudzuma tiks atrēķināts ūdens, kas izlietots dzīvokļos, kas aprīkoti ar skaitītājiem, bet atlikušais ūdens sadalīts uz īrniekiem, kas mitinās dzīvokļos bez skaitītājiem. Nosakot ūdens patēriņu īrniekiem, kuru dzīvokļos mērīšanas līdzekļi nav uzstādīti, tas nedrīkstēs būt augstāks par 10 m3 uz vienu cilvēku mēnesī. Turklāt 40% no patērētā ūdens tiks attiecināti uz karsto ūdeni un 60% — uz auksto ūdeni. Ja dzīvojamā māja nav apgādāta ar ūdens skaitītājiem, tad ūdens patēriņu vienam cilvēkam noteiks pēc vidējām ūdens patēriņa normām atbilstoši dzīvokļa labierīcības pakāpei.

Rīkojuma projektā noteikta arī kārtībā, kādā jānorēķinās par citiem pakalpojumiem. Proporcionāli dzīvokļa iemītnieku skaitam tiks aprēķināta maksa par atkritumu izvešanu un asenizāciju, lifta uzturēšanu un apkalpošanu un tā darbināšanai patērēto elektroenerģiju. Pirmā stāva iedzīvotāji par liftu nemaksās, bet otrā stāva iedzīvotājiem, ja lifts nebūs bloķēts, aprēķinās tikai 25% no lifta izmaksām. Savukārt par kolektīvo televīzijas antenu, kabeļtelevīzijas pakalpojumiem un radiotranslāciju dzīvokļos, kā arī par koplietošanas telpās patērēto elektroenerģiju maksa tiks aprēķināta proporcionāli dzīvokļu skaitam.

 

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!