• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas sadarbību iekšlietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2002., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par migrāciju Latvijā un Eiropā

Vēl šajā numurā

13.06.2002., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas sadarbību iekšlietās

SE1.JPG (13416 bytes)
Mareks Segliņš
SE2.JPG (16117 bytes)
Klauss Buss

12. un 13. jūnijā darba vizītē Latvijā uzturas Vācijas Federatīvās Republikas Šlēsvigas–Holšteinas iekšlietu ministrs Klauss Buss. Delegācijas sastāvā ir arī iekšlietu ministra referents Andrēass Breitners, Šlēsvigas–Holšteinas Iekšlietu ministrijas Policijas nodaļas vadītājs Jorgs Cīrke, federālās zemes kriminālpolicijas direktors Hanss Verners Roge.

Divu dienu laikā delegācija paredzējusi sīkāk iepazīties ar Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes darbību.

Vakar, 12. jūnijā, Šlēsvigas–Holšteinas Iekšlietu ministrijas pārstāvji tikās ar Latvijas iekšlietu ministru Mareku Segliņu. Tikšanās noslēgumā tika parakstīts protokols par sadarbību policijas jomā starp Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju un Šlēsvigas–Holšteinas zemes Iekšlietu ministriju. Protokols paredz sadarbību šādās jomās:

regulāra informācijas apmaiņa par noziedzības attīstību abās valstīs, pievēršot īpašu uzmanību organizētajai noziedzībai, ar narkotiskajām vielām saistītajai noziedzībai, transporta līdzekļu zādzībām, transporta līdzekļu nelegālai tirdzniecībai, tirdzniecībai ar cilvēkiem, noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā;

abu valstu policijas speciālistu iesaistīšana konkrētu noziegumu izmeklēšanas procesā, ja to prasa likumpārkāpuma izdarīšanas apstākļi;

informācijas apmaiņas turpināšana saistībā ar bīstamu kravu pārvadājumiem abās valstīs;

sadarbības padziļināšana noziedzības novēršanā, šim nolūkam piedāvājot arī tādas sadarbības formas kā kopīgi semināri;

pieredzes apmaiņa starp policijas izglītības iestādēm. Kontaktu izveidošanai un sakaru uzturēšanai protokols paredz savstarpēju apmaiņu ar šo iestāžu lektoriem un studentiem, kā arī atsevišķu lekciju, priekšlasījumu vai semināru rīkošanu.

Ceturtdien, 13. jūnijā, Vācijas federālās zemes delegācija dosies uz Latvijas–Igaunijas robežkontroles punktu, lai iepazītos un rastu priekšstatu par Valsts robežsardzes praktisko darbību. Tajā pašā dienā Šlēsvigas–Holšteinas delegācija dosies darba vizītē uz Igauniju.

“LV” informācija

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!