• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rudenī gaidāmo mūzikas festivālu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2002., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valmieru sapņos un īstenībā

Vēl šajā numurā

18.06.2002., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rudenī gaidāmo mūzikas festivālu

Rudenī no 22.oktobra līdz 9.novembrim Rīgā un Valmierā notiks jaunās mūzikas festivāls “Arēna”, kurā piedalīsies labākie Latvijas mūziķi. Festivāla mākslinieciskās padomes locekļi ir komponists Pēteris Vasks, diriģents Normunds Šnē, diriģenti Sigvards Kļava un Kaspars Putniņš, komponists Andris Dzenītis, muzikoloģe Baiba Kurpniece un Latvijas Radio kora direktors Guntars Ķirsis, kā arī Latvijas Koncertdirekcijas direktors Uldis Lipskis.

Pasākuma mērķis ir popularizēt Latvijā mūsdienu klasisko mūziku visā tās dažādībā, veicināt jaunas latviešu mūzikas rašanos visos žanros, pasūtot komponistiem jaundarbus, nodrošinot to pirmatskaņojumus festivāla ietvaros un ietverot festivāla programmās arī citus augstas kvalitātes latviešu jaunās mūzikas paraugus.

Tāpat pasākuma mērķis ir piesaistīt starptautiski atzītus jaunās mūzikas atskaņotājus (gan solistus, gan mūziķu kolektīvus) no citām valstīm, katrā festivālā ieaicināt kādu no leģendāriem, šobrīd aktīviem komponistiem, organizēt viņa autorkoncertus, kā arī meistarklases un lekcijas ar viņa piedalīšanos. Pirmā festivāla viesis būs pasaulslavenais igauņu komponists Arvo Perts.

Festivāla laikā koncertēs Rīgas kamermūziķi, Latvijas Radio koris, Mūzikas akadēmijas studenti, vācu mūziķi “Das Neue Ensemble”, Rīgas Festivāla orķestris.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!