• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Diez vai būtu pareizi šādas sēru vietas izvietot Rīgas centrā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2002., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.189

Par I.Bērziņa komandējumu

Vēl šajā numurā

18.06.2002., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Diez vai būtu pareizi šādas sēru vietas izvietot Rīgas centrā”

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs intervijā Latvijas Radio:

— Šodien atkal karogi ar sēru zīmēm, bija represēto piemiņas diena, šodien — Latvijas Republikas okupācijas diena. Daudzi klausītāji pauduši vēlmi uzzināt, kas praktiski veikts piemiņas vietas represētajiem izveidē centra pusē, ko jūs kādreiz esot solījis. Ir kas darīts vai nav?

Gundars Bojārs: — Es gan šādus solījumus negribētu akceptēt, jo es to neesmu darījis. Es turos pie nedaudz cita uzskata, es uzskatu, ka Rīgas centram ir cita psiholoģiskā slodze un diez vai būtu pareizi šādas sēru vietas izvietot tieši Rīgas centrā. Protams, esmu gatavs respektēt sabiedrības viedokli. Diemžēl arī pašas sabiedriskās organizācijas — dažādas represēto apvienības nespēj savā starpā vienoties. Tas ir arī pieminekļu padomes jautājums, un, ja ir nepieciešams, mēs šādas vietas izvietosim arī Rīgas centrā.

— Pietiekami netiekot aprūpēts Torņakalna piemiņas ansamblis, lūk, zālājs neesot pārsēts no jauna.

G.Bojārs: — Es šo jautājumu esmu uzdevis Kalnkaziņa kungam, “Rīgas dārzu un parku” vadītājam, arī Raimondam Janitam un ceru tuvākajā laikā sagaidīt atbildi.

— Un vēl nelielais pārpratums. Latvijas Republikas okupācijas dienā Tautas partija grasās pieprasīt vai nu izpilddirektora vietnieces Zablovskas, vai paša Tralmaka demisiju sakarā ar to, ka šodien atļāva nacionālboļševikus atbalstošai organizācijai rīkot nelielu mītiņu pie valdības ēkas pret Latvijas iestāšanos NATO. Jūsuprāt, šim konfliktam ir vieta vai nav vietas, vai Zablovskas kundze rīkojās pareizi, jo Tralmaka kungs ir atvaļinājumā?

G.Bojārs: — Redziet, Tautas partija ir valdību veidojošā partija, līdz ar to tā arī varēja kontrolēt šīs organizācijas, ja nemaldos — “Uzvara” — reģistrāciju, tātad, ja tā ir oficiāli reģistrēta kā sabiedriska organizācija, no Rīgas domes viedokļa, tai ir visas tiesības pastāvēt. Viens no demokrātijas pamatprincipiem ir — viedokļu paušanas brīvība, un es šo principu aizstāvēšu līdz beidzamajam, pat ja šis viedoklis, ko tā vai cita organizācija pauž, nesaskan ar manu personīgo vai ir pilnīgi pret manu personīgo.

 

Pilna intervija Latvijas radio 17. jūnijā raidījumā “Kāpnes” — nākamajā “LV” numurā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!