• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2002. gada 12. jūnija lēmums Nr. 3 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2002., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Diez vai būtu pareizi šādas sēru vietas izvietot Rīgas centrā"

Vēl šajā numurā

19.06.2002., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 3

Pieņemts: 12.06.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr. 3

Rīgā 2002.gada 12.jūnijā

Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt instrukciju “Par kārtību, kādā iesniedzami kandidātu saraksti 8. Saeimas vēlēšanām”.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Kristīne Kurzemniece

 

APSTIPRINĀTA

Centrālās vēlēšanu komisijas

2002.gada 12.jūnija sēdē ar lēmumu Nr. 3

Instrukcija

par kārtību, kādā iesniedzami kandidātu saraksti 8. Saeimas vēlēšanām

1. Kandidātu saraksti iesniedzami Centrālajai vēlēšanu komisijai, sākot ar 2002.gada 17.jūliju. Pēdējā sarakstu iesniegšanas diena ir 2002.gada 6.augusts.

2. Centrālā vēlēšanu komisija kandidātu sarakstus pieņem šīs instrukcijas 1.punktā minētajā laika periodā otrdienās un ceturtdienās no pulksten 10.00 līdz 14.00 un trešdienās no pulksten 13.00 līdz 17.00, bet 5. un 6.augustā – no pulksten 10.00 līdz 18.00 Rīgā, Mazajā Trokšņu ielā 2, 3.stāvā.

Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā (2002.gada 6.augustā) kandidātu sarakstus pieņem no politisko organizāciju (partiju) vai to apvienību pilnvarotajām personām (turpmāk tekstā – “pilnvarotās personas”), kuras ieradušās Centrālajā vēlēšanu komisijā līdz pulksten 18.00 un kuru iesniedzamie dokumenti sagatavoti atbilstoši šīs instrukcijas prasībām.

Kandidātu sarakstus pieņem pieteikšanās secībā. Pilnvarotās personas var pieteikties arī, telefoniski vienojoties ar Centrālās vēlēšanu komisijas atbildīgo amatpersonu.

Pilnvarotajām personām jāpaziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai savs tālruņa numurs (faksa numurs, e – pasta adrese).

3. Kandidātu sarakstu un tiem pievienojamo dokumentu veidlapas (arī elektroniskā formā) Centrālajā vēlēšanu komisijā var saņemt, sākot ar 2002.gada 1.jūliju, darba dienās no pulksten 9.00 līdz 16.00.

4. Centrālā vēlēšanu komisija kandidātu sarakstus un tiem pievienotos dokumentus pieņem, ja tie atbilst Saeimas vēlēšanu likuma (turpmāk – likums) prasībām.

5. Kandidātu sarakstus Centrālā vēlēšanu komisija pieņem, ja:

1) kandidātu saraksta iesniedzēja organizācija likumā “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” noteiktajā kārtībā ir reģistrēta kā politiskā organizācija (partija) vai politisko organizāciju (partiju) apvienība (likuma 9.panta pirmā daļa);

2) kandidātu saraksta iesniedzējam ir ar pilnvaras devēja parakstu un zīmogu apliecināts pilnvarojums (likuma 9.panta otrā daļa), kurā norādīts politiskās organizācijas (partijas) vai to apvienības nosaukums, pilnvarotās personas vārds un uzvārds, lēmējinstitūcijas nosaukums, lēmuma pieņemšanas datums un numurs;

3) kandidātu sarakstā par katru kandidātu ir norādītas visas nepieciešamās ziņas (likuma 10.panta pirmā daļa);

4) kandidātu sarakstā pieteikto kandidātu skaits nav lielāks par vēlēšanu apgabalā ievēlējamo deputātu skaitu (likuma 10.panta otrā daļa);

5) kandidātu saraksta nosaukums atbilst likuma prasībām (likuma 10.panta ceturtā daļa);

6) kandidātu saraksts ir skaidri salasāms, tajā nav svītrojumu un labojumu (likuma 10.panta piektā daļa);

7) kandidātu sarakstu ir parakstījusi attiecīgi pilnvarota persona (likuma 10.panta piektā daļa), ko apliecina ar pilnvaras devēja parakstu un zīmogu apliecināts pilnvarojums, kurā norādīts politiskās organizācijas (partijas) vai to apvienības nosaukums, pilnvarotās personas vārds un uzvārds, lēmējinstitūcijas nosaukums, lēmuma pieņemšanas datums un numurs;

8) kandidātu sarakstam ir pievienoti likuma 11.pantā minētie dokumenti;

9) kandidātu sarakstam ir pievienots bankas dokuments par drošības naudas iemaksu (likuma 12.pants) Centrālās vēlēšanu komisijas norādītajā depozīta kontā;

10) kandidātu saraksts un tam pievienotie dokumenti ir valsts valodā;

11) kandidātu sarakstam pievienotajos dokumentos nav dzēsumu un neatrunātu svītrojumu un labojumu.

6. Ja kandidātu saraksts vai cits dokuments ir uz divām vai vairākām lapām, tām jābūt numurētām un cauršūtām. Pēdējās lapas otrā pusē jābūt pilnvarotās personas vārdam, uzvārdam, parakstam un atzīmei, cik lapas ir cauršūtas un numurētas.

7. Iesniegtie dokumenti tiek reģistrēti kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā. Ja kandidātu saraksts un tam pievienotie dokumenti tiek iesniegti arī elektroniskā formā, par to izdara īpašu atzīmi.

Ja Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs konstatē kādu neatbilstību šīs instrukcijas 5.punkta prasībām, viņš kandidātu sarakstu un tam pievienotos dokumentus nepieņem. Tos atdod atpakaļ saraksta iesniedzējam un izdara par to atzīmi kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā.

Kandidātu sarakstu var iesniegt atkārtoti, ja nav beidzies kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš. Par kandidātu saraksta iesniegšanas dienu uzskatāma diena, kad Centrālā vēlēšanu komisija to pieņēmusi.

8. Kandidātu saraksta iesniegšanas diena un laiks, iesniegto dokumentu skaits tiek ierakstīts kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā, kurā attiecīgā ieraksta pareizību ar savu parakstu apliecina Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs un dokumentu iesniedzējs.

9. Kandidātu saraksta iesniedzējam Centrālā vēlēšanu komisija par dokumentu pieņemšanu izsniedz izziņu.

10. Par kandidātu sarakstu reģistrāciju lemj Centrālā vēlēšanu komisija savā sēdē, reģistrējot tos iesniegšanas secībā.

11. Reģistrētajos kandidātu sarakstos Centrālā vēlēšanu komisija izdara grozījumus, ja ir atklājušies apstākļi, kas minēti likuma 13.panta otrajā daļā. Par grozījumu izdarīšanu kandidātu sarakstos Centrālā vēlēšanu komisija pieņem motivētu lēmumu.

12. Kandidātu sarakstus Centrālā vēlēšanu komisija numurē likuma 14.pantā noteiktajā kārtībā.

13. Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē jautājumā par kandidātu saraksta reģistrāciju vai grozījumiem tajā var piedalīties kandidātu saraksta iesniedzējs.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Kristīne Kurzemniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!