• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Esmu gandarīts par vēstnieku pausto atbalstu mūsu valsts integrācijai Eiropas Savienībā un NATO". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2002., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs pildīsim ekonomiskos kritērijus

Vēl šajā numurā

19.06.2002., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Esmu gandarīts par vēstnieku pausto atbalstu mūsu valsts integrācijai Eiropas Savienībā un NATO”

Vakar, 18.jūnijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniekiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Dānijā

A3.JPG (20927 bytes) A4.JPG (16714 bytes)
A1.JPG (23507 bytes) A2.JPG (17918 bytes)

Vakar, 18.jūnijā, Ministru kabinetā: Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Norvēģijā Džons Ongs, ASV konsule Hamburgā Sjūzena Elbova, ASV vēstnieks Zviedrijā Čārlzs Haimbolds; ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons, ASV Valsts departamenta Eiropas lietu biroja direktora vietniece Hezera Konlija; ASV vēstnieks Dānijā Stjuarts Bernsteins, ASV vēstnieks Igaunijā Jozefs Detomass; ASV vēstniece Somijā Bonija Makelvīna–Hantere, ASV vēstnieks Lietuvā Džons Tefts un ASV vēstniecības Rīgā misijas vadītāja vietniece Treisija Džeikobsone
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 18. jūnijā, Rīgā beidzās ASV diplomātisko misiju vadītāju konference, kurā piedalījās septiņi ASV vēstnieki no Baltijas un četrām Ziemeļvalstīm, kā arī ASV ģenerālkonsuli no Sanktpēterburgas Krievijā un Hamburgas Vācijā. Šādas reģionālas ASV vēstnieku konferences tiek rīkotas ik pēc pusgada, taču Baltijas valstīs konference notika pirmoreiz. Līdz šim konferences notika Stokholmā, Kopenhāgenā un Vašingtonā.

Konferences laikā apspriestas reģiona problēmas un ASV valdības politika un programmas šajā reģionā, īpaši Sieviešu biznesa līderu sanāksme Helsinkos un “Ziemeļeiropas iniciatīva”.

Vakar, 18.jūnijā, ASV diplomātu konferences dalībnieki tikās arī ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Bērziņu.

Pēc šīs sarunas Ministru prezidents un ASV diplomāti tikās ar žurnālistiem. “Šī bija formāla tikšanās neformālā gaisotnē,” žurnālistiem teica Andris Bērziņš. “Es tikos ar ASV vēstniekiem, kas rezidē valstīs ap Baltijas jūru, un atbildēju uz viņu jautājumiem, viņi savukārt atbildēja uz maniem jautājumiem. Esmu gandarīts par vēstnieku pausto atbalstu mūsu valsts integrācijai Eiropas Savienībā (ES) un NATO, jo šie procesi ir vitāli svarīgi latviešu tautas pastāvēšanai.”

Pēc tam runāja ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons, paužot gandarījumu par vēstnieku veiksmīgo tikšanos Rīgā. Vēstnieks B. Karlsons teica, ka šī ir līdz šim lielākā ASV vēstnieku tikšanās Rīgā, un uzsvēra, ka Savienotās Valstis uz Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm tagad raugās kā uz vienotu veselumu.

“LV” jautājums:Karlsona kungs, vai jums, septiņiem ASV vēstniekiem, ir kopīgs viedoklis par Latvijas gatavību iestāties NATO, un vai mēs, latvieši, līdz NATO dalībvalstu vadītāju Prāgas apspriedei varam pieredzēt vēl kādus būtiskus šķēršļus mūsu virzībā uz NATO?

Braiens Karlsons: — Ziniet, tas ir tāds īpašs jautājums. Atļaujiet man to pāradresēt ASV Valsts departamenta direktora vietniecei Eiropas lietās Heterei Konlijai, kas tikko ieradusies no Vašingtonas. Viņai varētu būt vissvaigākā informācija.

Hezera Konlija: — Jāteic, ka Rīgas konferencē mēs īpaši neiedziļinājāmies šajā jautājumā. Taču mēs gribam iedrošināt visas NATO kandidātvalstis strādāt, cik labi vien iespējams, gan līdz Prāgas apspriedei, gan arī pēc tās. Es gribu uzsvērt, ka NATO paplašināšanas sakarā vēl nav pieņemti nekādi konkrēti lēmumi, un mēs patiesi vēlamies turpināt mūsu līdz šim tik veiksmīgo dialogu ar Latvijas valdību.

A5.JPG (23417 bytes)
Ministru prezidents Andris Bērziņš, tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniekiem Ziemeļvalstīs, Baltijas valstīs un ASV ģenerālkonsuliem no Sanktpēterburgas un Hamburgas
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!