• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tikai dažas valstis ir attīstījušās tik strauji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2002., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.06.2002., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tikai dažas valstis ir attīstījušās tik strauji

Vakar, 19.jūnijā, Rīgā ieradās ANO ģenerālsekretāra vietnieks
BE2.JPG (23067 bytes)
Vakar, 19.jūnijā, Rīgā, Melngalvju namā: ANO Attīstības programmas patstāvīgais pārstāvis Latvijā Jans Sands Sorensens, Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš un ANO ģenerālsekretāra vietnieks, ANO Attīstības programmas administrators Marks Malloks–Brauns
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Šodien, 20. jūnijā, Rīgā beidzas ANO Attīstības programmas Eiropas un NVS valstu reģiona pastāvīgo pārstāvju darba tikšanās, kuras laikā tika apspriestas reģiona attīstības tendences un ANO Attīstības programmas biroju darbība, kā arī labākā pieredze, efektīvi izmantojot katra reģiona sasniegumus visas sabiedrības attīstībai. Uz tikšanos ieradies ANO Attīstības programmas administrators Marks Malloks– Brauns — visaugstākā ANO amatpersona, kas apmeklējusi Latviju kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas, kā arī ANO Attīstības programmas pastāvīgie pārstāvji Albānijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Bosnijā un Hercegovinā, Gruzijā, Bulgārijā, Kirgizstānā, Krievijas Federācijā, Lietuvā, Maķedonijā, Moldovā, Polijā, Rumānijā, Tadžikistānā, Turcijā, Turkmenistānā, Ukrainā un Uzbekistānā.

Vakar, atklājot Melngalvju namā ANO Attīstības programmas Eiropas un NVS valstu reģiona pastāvīgo pārstāvju darba tikšanos, Ministru prezidents Andris Bērziņš uzsvēra ANO Attīstības programmas konsekvento palīdzību Latvijai kopš deviņdesmito gadu sākuma un šīs palīdzības lielo nozīmi demokrātijas nostiprināšanā un Latvijas tautas saimniecības pārkārtošanā pēc brīvā tirgus principiem. Īpaši nozīmīgi, pēc A. Bērziņa domām, bijuši ANO Attīstības programmas finansētie intensīvie latviešu valodas kursi cilvēkiem, kas vēlas iegūt Latvijas pilsonību. Ministru prezidents arī uzsvēra, ka Latvija no palīdzības saņēmējas vēlas kļūt par palīdzības donorvalsti.

Savukārt ANO Attīstības programmas administrators Marks Malloks–Brauns savā uzrunā tikšanās dalībniekiem akcentēja Latvijas unikālo pieredzi, neparasti strauji īstenojot valsts pārkārtošanu no totalitārās sistēmas uz demokrātisku sabiedrību un tirgus ekonomiku. “Tikai dažas valstis, ir spējušas parādīt tik pat strauju attīstības tempu,” teica M. Malloks–Brauns. Viņš arī uzsvēra, cik liela nozīme Latvijas turpmākajā attīstībā būs mūsu valsts integrācijai Eiropas Savienībā.

Šodien ANO Attīstības programmas administrators tiksies ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, kā arī ārlietu ministru Induli Bērziņu. Rīgā viesojas arī ANO Attīstības programmas Eiropas un NVS valstu reģiona direktors Kālmans Mižei, viņš ar Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru parakstīs Saprašanās memorandu par sadarbību attīstības politikā.

Jānis Ūdris, “LV’’ ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!