• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas tiesībsarga vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2002., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par E.Baldzēnu

Vēl šajā numurā

20.06.2002., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas tiesībsarga vizīti

Otrdien, 18.jūnijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti un valstisko un nevalstisko organizāciju pārstāvji tikās ar Čehijas Republikas ombudsmenu Otakaru Motejlu.

Tikšanās sākumā komisijas priekšsēdētājs Antons Seiksts viesi iepazīstināja ar komisijas darbības jomām un kā vienu no svarīgākajām minēja cilvēktiesības. Viņš uzsvēra, ka parlamentā pieņemtajiem likumiem šajā jomā maksimāli jāatbilst starptautiskajām tiesībām un mūsdienu izpratnei par cilvēktiesībām.

Savukārt O.Motejla informēja Latvijas parlamentāriešus par Čehijas ombuda institūcijas struktūru un galvenajiem uzdevumiem. Viņš pastāstīja, ka lietu iesniegšanas un izskatīšanas kārtību reglamentē likums, kas nosaka — personas sūdzību vispirms izskata attiecīgajā institūcijā; ja tās pieņemtais lēmums iesniedzēju neapmierina, viņam ir tiesības vērsties pie ombudsmena.

Kā risināmu problēmu sarunas dalībnieki minēja nepieciešamību nodrošināt kvalificētas juridiskās palīdzības pieejamību iedzīvotājiem, īpaši maznodrošinātajiem, jo ombudsmens sūdzības izskata pēc būtības, nesniedzot juridiskas konsultācijas. O.Motejla atzina, ka šī jautājuma risinājums varētu būt jauna likuma izstrādāšana, kas noteiktu juridisko pakalpojumu pieejamību.

Čehijas tiesībsargs tikšanās laikā ar valstisko un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem atbildēja uz viņu jautājumiem par ombuda institūcijā saņemtajiem iesniegumiem par bērnu tiesību pārkāpumiem, sūdzību izskatīšanas procedūru un atrisināto lietu skaitu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!