• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 18.jūnijā, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2002., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts prezidentes vizīti ASV, Čikāgā

Vēl šajā numurā

20.06.2002., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 18.jūnijā, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Sākums

— “LV” Nr.92, 19.06.2002.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas dalību Eiropas Narkotiku un narkomānijas  uzraudzības centra darbībā”, kas paredz apstiprināt Latvijas Republikas dalību Eiropas Narkotiku un narkomānijas uzraudzības centra darbībā.

Labklājības ministrijai sadarbībā ar Eiropas Komisijas atbildīgo ģenerāldirektorātu uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā Eiropas Kopienas un Latvijas Republikas valdības līguma projektu par Latvijas Republikas dalību Eiropas Narkotiku un narkomānijas uzraudzības centra darbībā.

Labklājības ministrijai uzdots koordinēt Latvijas Republikas līdzdalību Eiropas Narkotiku un narkomānijas uzraudzības centra programmas īstenošanā.

Akceptēti “Noteikumi par dabas resursu aprēķināšanas un maksāšanas kārtību”, kuri nosaka dabas resursu nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtību, ievedot un realizējot videi kaitīgas preces, preces un produktus iepakojumā, kārtību, kādā nodoklis aprēķināms un maksājams par dabas resursu ieguvi un lietošanu un vides piesārņošanu, kā arī noteikta dabas resursu nodokļa pārskata forma.

Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Ministru kabineta 2000.gada 10.oktobra noteikumi Nr.356 “Likuma “Par dabas resursu nodokli” atsevišķu normu piemērošanas kārtība”. Jauni noteikumi bija jāizstrādā sakarā ar to, ka tika izdarīti grozījumi likumā “Par dabas resursu nodokli”.

Akceptēti likumprojekti “Grozījums Koncesiju likumā” un “Grozījums Reģionālās attīstības likumā”.

Likumprojekts paredz aizstāt Koncesiju likuma 5.panta otrajā daļā noteikto atsauci uz likumu “Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli” ar atsauci uz Komercdarbības atbalsta kontroles likumu.

Likumprojekts paredz aizstāt Reģionālās attīstības likuma 21.panta otrajā daļā noteikto atsauci uz likumu “Par uzņēmējdarbībai sniegtā valsts un pašvaldību atbalsta kontroli” ar atsauci uz Komercdarbības atbalsta kontroles likumu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2001.gada 27.decembra noteikumos Nr.546 “Noteikumi par drošības konsultantu (padomnieku) norīkošanu, profesionālo kvalifikāciju un darbību bīstamo kravu pārvadājumu jomā”, ar kuru paredzēts noteikt, ka līdz 2002.gada 1.jūlijam autotransporta nozarē un līdz 2003.gada 1.janvārim dzelzceļa transporta nozarē drošības konsultants (padomnieks) pienākumus ir tiesīgs veikt bez profesionālās kvalifikācijas sertifikāta.

Izskatīts jautājums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendenta konkursa rezultātiem, ņemot vērā to, ka neviens no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata pretendentiem nav guvis konkursa komisijas (apstiprināta ar Ministru kabineta 2002.gada 21.maija rīkojumu Nr.264 “Par atklāta konkursa izsludināšanu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu”) locekļu vairākuma atbalstu, kā arī sakarā ar amata pretendentu neatbilstību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 4.panta otrās daļas 2.punktā noteiktajām obligātajām prasībām atzīts, ka atklātais konkurss beidzies bez rezultātiem.

Konkursa komisijai uzdots izsludināt atkārtotu atklātu konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu, paredzot pieteikumu iesniegšanas termiņu — 2002.gada 8.jūliju.

Pieņemta zināšanai Ārlietu ministrijas sniegtā informācija par nekustamo īpašumu Rīgā, Antonijas ielā 6.

Ārlietu ministrijai uzdots sarunās Maskavā Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijā pušu tikšanās laikā kā iespējamo nekustamo īpašumu apmaiņas objektu piedāvāt nekustamā īpašuma Rīgā, Antonijas ielā 6, ēkas daļu un garāžu ar kopējo platību 1231 m2.

Ārlietu ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par sarunu rezultātiem.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!