• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas dīzeļbūvētāju cerībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par savu aizmirsto tekstilrūpniecību

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas dīzeļbūvētāju cerībām

SIA “Rīgas dīzelis DG”, sākot ražot gāzes koģenerācijas stacijas, jau šogad cer sasniegt 4 miljonu latu lielu apgrozījumu. “Šādas prognozes ļauj izdarīt ne tikai pieprasījums pēc jaunas produkcijas, bet arī pērnā gada uzņēmuma darbības rezultāti,” uzsver uzņēmuma ģenerāldirektors Juris Dzenis. Pērn ienākumi salīdzinājumā ar 2000. gadu pieauguši par 66%.

Pašlaik ir izgatavots pirmais gāzes koģeneratora bloks pēc Krievijas kompānijas “Jukos” pasūtījuma. “Jukos” vēlas no uzņēmuma iegādāties vairākas šādas gāzes koģenerācijas stacijas, interesi izrāda arī cita Krievijas naftas kompānija – “Lukoil”. Tā kā Krievijā ir sapratuši, ka labāk ir nevis sadedzināt gāzi, bet gan to izmantot siltuma un elektrības ražošanai, tad tur ir liels pieprasījums pēc šādām stacijām.

Izstrādājumu komplektācijai tiek izmantotas Eiropā ražotas daļas, bet dzinējus piegādā vācu firma “Waukesha–Dresser”. Staciju cena atkarībā no to jaudas var svārstīties, taču stacijas ar vienu megavatu lielu jaudu cena ir ap 0,5 miljoni ASV dolāru. Tas ļauj uzņēmumam cerēt uz 3,5–4 miljonu latu lielu apgrozījumu šogad. Jaunās produkcijas ražošana uzsākta bez papildu ieguldījumiem, turklāt “Rīgas dīzelis” ir vienīgais, kurš Latvijā ražo gāzes koģenerācijas stacijas.

Lai arī uzņēmums savu produkciju – koģenerācijas iekārtas un dīzeļmotorus – realizē galvenokārt Krievjā un NVS valstīs, pastāv cerība, ka gāzes koģenerācijas staciju pircēji būs arī Latvijā.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!