• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par divām Melburnas rīdziniecēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par eksportu no Talsiem uz Lietuvu

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par divām Melburnas rīdziniecēm

MELBURNA.JPG (21858 bytes)Dalībnieki Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē Akadēmisko papildstudiju nozares paplašinātā sēdē 12. maijā Melburnas Latviešu namā iepazina divas rīdzinieces četrdesmitos mūža gados, kuŗas nozare no vairākiem kandidātiem izraudzījusi zināšanu, prasmju un pieredzes papildināšanai Austrālijā. Katrai sava profesija un darbošanās joma: Inga Balcere ir ārste, speciālizējusies endokrinoloģijā, bet Gaida Bēce – sociālā darba veicēja Latvijā.

Dr. Inga Balcere Rīgā strādā Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Šeit Austrālijā Dr. Balcerei darbošanās vieta 12 mēnešus būs Karaliskā Melburnas slimnīca, kur par viņu gādā endokrinoloģijas nodaļas vadītājs prof. Kolmans (Colman). Pirmajās pāris nedēļās Rīgas ārste vairāk bijusi novērotājas lomā, bet drīz viņa paredz sākt darboties ar diagnostiskiem testiem, laboratoriskiem izmeklējumiem un to analīzi. Daudz jaunu iespaidu, jaunas informācijas. Ārste tuvākajā laikā cer uzlabot arī savas datora lietošanas prasmes.

Gaida Bēce mājās darbojas Rīgas pilsētas pašvaldības sociālās palīdzības dienestā Latgales priekšpilsētā. Tur viņa pārzina ap 400 aprūpētājus, kuŗi ap 300 cilvēkiem – nespējniekiem, invalīdiem, nesen no slimnīcas iznākušiem – sniedz aprūpes pakalpojumus viņu dzīves vietās. Tā kā arī Austrālijā aprūpe mājās, aprūpes namu vai veco ļaužu mītņu vietā, kļūst arvien populārāka (valstij iznāk lētāk, bet aprūpējamiem patīkamāk). Gaida Bēce 2 mēnešu laikā Melburnā un pa 2 nedēļām pavadot Sidnejā un Adelaidē, iepazīsies ar vairākām aprūpes sistēmām šeit. Melburnā G. Bēces pieredzes apgūšanu pārrauga latviešu tautības gerontologs, arī vecākais lektors Melburnas universitātē Dr. Pēteris Dārziņš.

Dr. Inga Balcere Austrālijā ir jau otrreiz, pirmo reizi viņa šeit uz 2 mēnešiem bijusi 1999. gadā draugu apciemošanas nolūkā. Gaidai Bēcei pašreizējie iespaidi par Austrāliju turpretim ir pirmie. Abas simpatiskās, īslaicīgās Austrālijas latvietes par savu pagaidu mājvietu izsakās ļoti atzinīgi. Inga Balcere 5. kontinentu nosauc par skaistu zemi, bet Gaida Bēce pakāpjas vēl stāvu augstāk, runādama par sapņu zemi, kur atsevišķais cilvēks tiekot uzskatīts par vērtību.

 

“AUSTRĀLIJAS LATVIETIS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!