• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Saņemot ASV prezidenta vēstuli Tiekoties ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programmas administratoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63614

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Robežu sargājot, Tēvzemi sargājam

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Saņemot ASV prezidenta vēstuli

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 20.jūnijā, saņēmusi vēstuli no ASV prezidenta Džordža Buša, kurā viņš sveic Latvijas valdību un visus Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu pilsoņus, kas devuši ieguldījumu Miera korpusa sekmīgā darbībā Latvijā. “Latvijā šobrīd atzīmē desmit gadus, kopš Miera korpusa darbības sākuma, un es izsaku pateicību visiem Latvijas cilvēkiem, kas uzņēma 198 brīvprātīgos, kuri strādāja visu nākotnes labā. Latvijas cilvēki ir apliecinājuši lielu apņēmību, apgūstot jaunās demokrātijas daudzos uzdevumus,” raksta ASV prezidents.

Viņš arī pateicas ASV brīvprātīgajiem, kas savā darbā nesuši Miera korpusa garu, jo viņu sekmes ir cieņas apliecinājums gūtajai sadarbībai ar Latvijas pilsoņiem. “Tie, kuri kalpojuši par Miera korpusa brīvprātīgajiem, sirdīs mūžam saglabās Latvijas pieredzi,” ir pārliecināts Dž.Bušs.

Tiekoties ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programmas administratoru

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 20. jūnijā, tikās arANO delegācijas un ANO Attīstības programmas administratoru Marku Mallohu–Braunu.

Sarunā M.Brauns augstu novērtēja to, ka Latvija jau sākusi un ir gatava 2004.gadā kļūt par ANO Attīstības programmas donorvalsti. M.Brauns uzsvēra, ka Latvijas pieredze valsts demokratizācijā, sabiedrības integrācijā, pilsoniskas sabiedrības veidošanā, kā arī nevalstisko organizāciju tīkla izvēršanā būs ļoti būtiska tām valstīm, kurās minētie attīstības posmi vēl tikai īstenojami. “Esmu pārliecināta, ka tā ir viena no labām Latvijas “eksporta precēm”,” sacīja V.Vīķe–Freiberga.

Prezidente izteica atzinību M.Brauna vadītajai organizācijai par atbalstu Latvijai pilsonības popularizēšanas programmai, kā arī latviešu valodas apmācības kursiem. Viņa arī par atzinību Latvijai nodēvēja Rīgā šonedēļ notikušo ANO Attīstības programmas Eiropas un NVS valstu pastāvīgo pārstāvju sanāksmi.

Abas puses apspriedās par jautājumiem, kas Latvijai varētu būt aktuāli ES pēciestāšanās posmā, tajā skaitā lauksaimniecībā. Prezidente uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotāji vēlas būt vienlīdzīgi partneri jaunajā Eiropā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!