• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par latviešu valodas statusu ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas eirointegrācijas prioritātēm

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par latviešu valodas statusu ES

Vakar, 20.jūnijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš piedalījās Eiropas integrācijas sabiedriskajā apspriedē, kur uzrunāja dalībniekus par tēmu “Latviešu valoda citu Eiropas Savienības valodu vidū’’ .

Ministrs uzsvēra, ka viens no Eiropas Savienības (ES) veidotāju mērķiem bija nodrošināt valodu vienlīdzības principa pastāvēšanu Eiropas Savienībā. Šis princips ir ietverts Eiropas Kopienas pamatlīgumos. Valodu vienlīdzīguma principa pamatā ir nepieciešamība garantēt visām dalībvalstīm to nacionālo identitāšu respektēšanu.

I.Bērziņš norādīja, ka visas dalībvalstu oficiālās valodas tiek atzītas par oficiālajām Eiropas Savienības valodām. Šis princips saglabāsies arī pēc ES paplašināšanās. Latviešu valodai tiks nodrošināts oficiālās Eiropas Savienības valodas statuss.

Ministrs arī atzīmēja, ka dokumenti, ko kāda no dalībvalstīm vai kāds no dalībvalsts pilsoņiem iesniedz ES institūcijās, var tikt sagatavoti jebkurā no oficiālajām valodām, pēc iestāšanās arī latviešu valodā. Attiecīgi arī atbildes tiek formulētas dokumenta oriģināla valodā. Katram pilsonim ir tiesības uz korespondenci ar jebkuru ES institūciju jebkurā no Eiropas Savienības oficiālajām valodām. Tāpat Eiropas Savienības Parlamenta procedurālie noteikumi pilnībā garantē deputātiem savas valsts oficiālās valodas lietojumu.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!