• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas parlamentāriešiem Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dzimumu līdztiesības padomi

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamentāriešiem Rīgā

Vakar, 20. jūnijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Senāta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētāju Jirži Skalicki. Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu integrācijas gaita Eiropas Savienībā (ES).

Tikšanās sākumā ministrs uzsvēra, ka Latvijas un Čehijas attiecības ir ļoti labas un aktīvas, kā arī pateicās par Čehijas izrādīto atbalstu Latvijas virzībai uz NATO.

Pārrunājot ES jautājumus, J.Skalickis atzinīgi novērtēja Latvijas panākumus iestāšanās sarunās. I.Bērziņš uzsvēra, ka Latvija pievērš īpašu uzmanību iestāšanās sarunu rezultātu kvalitātei. Abas puses apliecināja, ka, tuvojoties ES iestāšanās sarunu nobeiguma fāzei, kandidātvalstīm ir parādījušās kopīgas ieceres un intereses par atsevišķiem iestāšanās sarunu jautājumiem, kā arī par ES nākotnes veidolu kopumā. Ministrs norādīja uz atsevišķiem Latvijas pozīcijas aspektiem lauksaimniecības sadaļā, atzīmējot nepieciešamību iegūt Latvijas interesēm atbilstošu ražošanas kvotu apjomu un vienlīdzīgas konkurences un attīstības nosacījumu nodrošināšanu kopīgajā tirgū vietējiem zemniekiem. J.Skalickis pauda viedokli, ka Čehijai ir līdzīga nostāja lauksaimniecības jomā. Abas puses kā pozitīvu atzīmēja ES Komisijas priekšlikumos ietverto finansējumu lauksaimniecības attīstībai, kas būs lielāks nekā to spētu nodrošināt pašas valstis.

Apspriežot ES nākotni, abas puses bija vienisprātis, ka ES būtu jābūvē uz konfederatīviem principiem kā nacionālu valstu savienība. J. Skalickis uzsvēra mazo valstu sadarbības nozīmīgumu, spriežot par ES nākotnes jautājumiem.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!