• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dzimumu līdztiesības padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tautsaimniecības padomes sēdi

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dzimumu līdztiesības padomi

Ceturtdien, 20.jūnijā, Labklājības ministrijā notika pirmā Dzimumu līdztiesības padomes sēde, kurā sēdes dalībnieki diskutēja par iespējamajiem variantiem, kā efektīvāk un kādiem līdzekļiem risināt dzimumu līdztiesības jautājumus.

Kā viena no iespējām, organizējot padomes darbu, tika piedāvāts katru sēdi sākt ar izglītojošo daļu, piemēram, dažādu nozaru speciālisti informētu par būtiskākajām problēmām, kuras pastāv un ar kurām jāsaskaras konkrētajā jomā tieši no dzimumu līdztiesības aspekta. Tāpat tika ierosināts rīkot izbraukuma padomes sēdes uz dažādiem Latvijas reģioniem, kurās tiktu aicināti piedalīties, piemēram, darba devēji, pašvaldību pārstāvji, žurnālisti, lai kopīgi diskutētu par dzimumu līdztiesības jautājumiem, kā arī izglītotu sabiedrību šajos jautājumos.

Pirmās sēdes laikā dalībnieki arī vienojās, ka iesākumā Dzimumu līdztiesības padomes sēdes notiks biežāk, iespējams, reizi mēnesī. Kā atzina paši dalībnieki, arī viņiem vēl ļoti daudz kas jāuzzina un jāapgūst, vēlāk sēdes varētu rīkot reizi divos mēnešos.

Dzimumu līdztiesības padome ir Ministru kabineta izveidota konsultatīva un koordinējoša valsts institūcija, kuras lēmumiem ir ieteikuma raksturs. Padomes priekšsēdētājs ir labklājības ministrs Viktors Jaksons, padomē darbojas 12 pārstāvji gan no ministrijas, gan no pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām, piemēram, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Valsts cilvēktiesību biroja, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienības.

Lai uzsāktu dzimumu līdztiesības jautājumu kompleksu un koordinētu risināšanu valstiskā līmenī, pagājušā gada oktobrī Ministru kabinets akceptējis “Koncepciju Dzimumu līdztiesības īstenošanai”. Koncepcijā kā viens no galvenajiem uzdevumiem šo jautājumu sekmīgai risināšanai ir paredzēts izveidot spēcīgu institucionālo mehānismu. 2002.gada 11.martā Ministru kabinets ir apstiprinājis Dzimumu līdztiesības padomi, viens no tās galvenajiem uzdevumiem ir veicināt vienotas dzimumu līdztiesības politikas īstenošanu valstī.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!