• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Daugavpils mēra rūpju gadu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2002., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63667

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas ideāliem un aprēķinu

Vēl šajā numurā

26.06.2002., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Daugavpils mēra rūpju gadu

Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims:

Par Daugavpils mēru strādāju nu jau vairāk par gadu un labi redzu, cik ļoti šajā laikā izmainījušies daugavpilieši. Agrāk viņi bija nikni. Tagad kļuvuši labestīgāki. Un pati pilsēta izmainījusies – kļuvusi koptāka, tīrāka. Tas nav mans, bet gan pašu cilvēku nopelns. Viņi sākuši mīlēt savu pilsētu tāpat kā Daugavpili mīlu es.

Kāda bija situācija pirms manas atnākšanas? Viens uzskatāms piemērs: tramvaju pārvalde nespēja tikt laukā no parādiem. Arī šobrīd tai ir parādi, taču daudz mazāki. Lai gan mēs bez maksas sākām pārvadāt pensionārus. Taču pārvalde par pensionāriem saņem garantētas dotācijas no municipālā budžeta. Viss ir ļoti vienkārši. Mēs parakstījām līgumu starp Daugavpils domi, Darba inspekciju un Valsts ieņēmumu dienestu, kas paredz stingri kontrolēt darba samaksu, tajā skaitā arī to, vai no izpeļņas tiek maksāti nodokļi, vai darbinieki naudu saņem aploksnēs. Nekā jauna neizdomājām – katrs dara savu darbu, vienkārši tagad visas trīs jau pieminētās iestādes darbojas saskaņoti. Līdz ko šis līgums tika parakstīts, uzreiz palielinājās pilsētas budžets. Agrāk tas bija 15 miljoni latu, tagad 17,8 miljonu latu liels. Acīmredzams progress. Bet es domāju, ka šogad mūsu kasē būs vēl vairāk naudas. Panākt, lai nekur neizmaksātu naudu aploksnēs, tā ir utopija. Taču jātiecas uz to, lai biznesmeņi legalizētu savus ienākumus. Pienāks laiks, un visi darbosies godīgi.

Nesen tika atklāta asfaltbetona rūpnīca. Tā domāta tālākai perspektīvai. Daugavpilī ilgus gadus vajadzēs būvēt ceļus. Šī rūpnīca pilnībā pieder pašvaldībai. Bija priekšlikumi domei atstāt kontrolpaketi, bet 49% pārdot uzņēmējiem. Taču es pats esmu darbojies biznesā, un ļoti labi saprotu, ka pat tad, ja tikai 5% būtu privāti, viss tiktu darīts uzņēmēju labā. Tādēļ mēs visiem atteicām un nolēmām ieguldīt 2,5 miljonus latu pilsētas naudas, lai tā nestu labumu pašai pilsētai.

Es uzskatu, ka vislabākā cilvēku pārliecināšanas metode ir apliecināt sevi, savus solījumus darbos. Pirmsvēlēšanu solījumus esam izpildījuši jau par 90%, kaut gan šī sastāva dome darbojas tikai nedaudz ilgāk par gadu.

Es domāju, ka uzņēmēji ir labi vadītāji. Viņiem ir izstrādājies labs ķēriens. Viņi labāk saskata problēmas un spēj ātri pieņemt saprātīgus lēmumus. Biznesā gūtās iemaņas un zināšanas ļoti palīdz strādāt pašvaldības vai valsts iestādē.

Daugavpilij ir astoņas vietas parlamentā. Jūs tikai padomājiet: astoņas! Viņi taču spētu momentā atrisināt visas ar mūsu pilsētu saistītos jautājumus! Taču redzam, ka jautājumi tiek risināti gausi un tādēļ neefektīvi. Un tas viss tikai tāpēc, ka parlamentārietim katrs solis jāsaskaņo ar Rīgā sēdošo partijas priekšsēdētāju. Kā gan rīdzinieks var zināt, kas notiek citā Latvijas pilsētā? Kā Rīgā var zināt par Zemgales, Kurzemes, Vidzemes, Latgales problēmām?

Mūsu partija “Latgales gaisma” varbūt vēlēšanās nepiedalīsies viena, varbūt apvienosimies ar vairākām reģionālajām partijām. Jārūpējas par visu valsti, ne tikai par vienu atsevišķu novadu. Mēs balotēsimies visos vēlēšanu apgabalos, un visos mums būs savi saraksti. Jā, es būšu savas partijas galvenais investors. Negribu pieļaut situāciju, kad kāds pie manis atnāk un saka: es tev iedevu tik un tik daudz naudas, un par to tev jāizdara tas un tas. Es negribu būt kādam parādā.

 

“VESTI SEGODNJA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!