• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 6. augusta noteikumi Nr. 323 "Grozījumi likumā "Par pašvaldībām"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.1996., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.323

Par valsts iestādi "Rīgas Kinomuzejs"

Vēl šajā numurā

13.08.1996., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 323

Pieņemts: 06.08.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Ministru kabineta noteikumi Nr.323

Rīgā 1996.gada 6.augustā (prot. nr.40 2.§)

Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”

Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā

 

Izdarīt likumā "Par pašvaldībām" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 61.nr.; 1995, 96.nr.; 1996, 62., 94.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 14.panta otro daļu ar 8. un 9. punktu šādā redakcijā:

"8) Finansu ministrijas noteiktajā kārtībā iesniegt atbildīgajai ministrijai un Finansu ministrijai pilnu pašvaldības gada finansiālās darbības pārskatu, kas ietver ziņas par attiecīgās pašvaldības budžetu, uzņēmumiem, īpašumiem, līdzekļiem, kā arī par ieņēmumu, izdevumu, aizņēmumu un saistību apmēru, kopā ar auditorfirmas vai zvērināta revidenta atzinumu;

9) normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pārņemt īpašumā valsts uzņēmumiem piederošās dzīvojamās mājas, ja šo valsts uzņēmumu privatizācija notiek attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā un to paredz konkrētais privatizācijas projekts."

2. Papildināt 16.pantu ar 13.punktu šādā redakcijā:

"13) normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos izsniegt speciālās atļaujas (licences) atsevišķu uzņēmējdarbības veidu veikšanai."

3. 21.pantā:

3.1. izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4) normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā lemt un, pamatojoties uz pieņemto lēmumu, iesniegt priekšlikumus par attiecīgās administratīvās teritorijas likvidēšanu, tās robežu grozīšanu vai nosaukuma maiņu;";

3.2. izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15) pieņemt saistošus noteikumus par pašvaldības nodevu ieviešanu un normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos noteikt nodokļu apmērus un administrēt nodokļus un nodevas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;".

4. Papildināt likumu ar 88.1 pantu šādā redakcijā:

"88.1 pants. Ja pašvaldība nav ievērojusi Ministru kabineta noteiktos aizņēmumu un garantiju maksimālos apmērus, ir pārkāpusi Ministru kabineta noteikumus par pašvaldību aizņēmumu un garantiju kontroli un pārraudzību, Ministru kabinets var pārņemt kontrolē tās finansiālo darbību līdz pašvaldības rīcības seku pilnīgai novēršanai."

5. Papildināt Pārejas noteikumus ar 13., 14., 15. un 16.punktu šādā redakcijā:

"13. Šis likums un citi normatīvie akti, kas attiecas uz pilsētu un pagastu pašvaldībām un to institūcijām, ir saistoši Ministru kabineta izveidotajām apvienoto administratīvo teritoriju pašvaldībām un to institūcijām.

14. Ministru kabineta izveidotajās apvienotajās administratīvajās teritorijās izveido vienotu lēmējinstitūciju - domi vai padomi. Domes (padomes) sastāvā līdz nākamajām kārtējām velēšanām ietilpst visi apvienoto pašvaldību domju (padomju) deputāti, kuri ievēlēti uz attiecīgo laikposmu.

Apvienotās administratīvās teritorijas domes (padomes) pirmo sēdi sasauc atbildīgais ministrs ne vēlāk kā desmit dienu laikā pēc tam, kad stājušies spēkā Ministru kabineta noteikumi par attiecīgas apvienotās administratīvās teritorijas pašvaldības izveidošanu. Ar šīs domes (padomes) pirmo sēdi izbeidzas attiecīgajā apvienotajā administratīvajā teritorijā esošo pašvaldību domju (padomju) pilnvaras.

Līdz apvienotās administratīvās teritorijas domes (padomes) priekšsēdētāja ievēlēšanai pirmo domes (padomes) sēdi vada un pirmās domes (padomes) lēmumu par priekšsēdētāja ievēlēšanu paraksta atbildīga ministra pilnvarota persona.

Domes (padomes) priekšsēdētāju ievēlē no apvienotajās administratīvajās teritorijās esošo pašvaldību domju (padomju) deputātiem šā likuma 19.pantā noteiktajā kārtībā.

15. Pēc tam, kad ievēlēts apvienotās administratīvās teritorijas pašvaldības domes (padomes) priekšsēdētājs, no apvienoto pašvaldību domju (padomju) deputātiem šā likuma 19. un 20.pantā noteiktajā kārtībā ievēlē vienu vai vairākus priekšsēdētāja vietniekus un pastāvīgās komitejas un šā likuma 70.pantā noteiktajā kārtībā — revīzijas komisiju, kā arī nosaka domes darba organizāciju.

16. Šā likuma 14.panta 8.punktā minēto pārskatu par 1997.gadu iesniegt līdz 1998 gada 31.martam."

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!