• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par semināru deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2002., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šī vizīte mūsu valstīm un tautām ir nozīmīgs notikums

Vēl šajā numurā

27.06.2002., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par semināru deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem

Lai informētu par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas kārtību 8. Saeimas vēlēšanām, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien, 28. jūnijā, rīkos bezmaksas informatīvu semināru tām politiskajām partijām un partiju apvienībām, kas gatavojas piedalīties Saeimas vēlēšanās. Semināru vadīs CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars un priekšsēdētāja vietnieks Guntis Zandbergs.

Seminārā “Deputātu kandidātu sarakstu sagatavošana un iesniegšanas kārtība” partiju pārstāvji varēs uzzināt, kā pareizi sagatavot un noformēt deputātu kandidātu sarakstus, kādas ir normatīvo dokumentu prasības deputātu kandidātiem, kas jāievēro, sastādot un noformējot priekšvēlēšanu programmas, un kādas ir tipiskākās kļūdas, ko pieļauj sarakstu iesniedzēji.

Līdzīgi kā iepriekšējās Saeimas un pašvaldību vēlēšanās, arī šogad CVK piedāvās iespēju partijām un partiju apvienībām sagatavot deputātu kandidātu sarakstus un tiem pievienojamos dokumentus elektroniskā formā. Šim nolūkam CVK ir izstrādājusi speciālu datorprogrammu, ar kuras lietošanu arī iepazīstinās seminārā.

Vērtējot gaidāmo semināru, CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars uzskata, ka semināri deputātu kandidātu sarakstu iesniedzējiem kļuvuši par labu tradīciju, no kuras savs labums ir gan sarakstu iesniedzējiem, gan CVK. Sarakstu iesniedzējiem tādējādi tiek dota iespēja izvairīties no daudzām kļūdām sarakstu sastādīšanā, sarakstu labošanas un atkārtotas iesniegšanas. Savukārt CVK nav jātērē laiks, labojot sarakstu iesniedzēju kļūdas, un ir iespēja laikus sagatavot deputātu kandidātu sarakstus reģistrēšanai un nodot tos pārbaudēm attiecīgajām institūcijām.

CVK priekšsēdētājs arī atgādina, ka kandidātu sarakstu sastādīšana ir laikietilpīgs un darbietilpīgs process, tāpēc, lai paveiktu šo uzdevumu kvalitatīvi un atbilstoši likuma prasībām, partijām, negaidot sarakstu iesniegšanas sākumu, jau tagad būtu jāsāk apkopot sarakstu iesniegšanai nepieciešamo informāciju par deputātu kandidātiem.

Jau ziņots, ka CVK pieņems deputātu kandidātu sarakstus 8. Saeimas vēlēšanām no 17. jūlija līdz 6. augustam. Savukārt kandidātu sarakstu un tiem pievienojamo dokumentu veiclapas, kā arī sarakstu sastādīšanai paredzēto datorprogrammu politiskās partijas un to apvienības varēs saņemt CVK, sākot ar 1. jūliju.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!