• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 23. jūlija noteikumi Nr. 271 "Kārtība, kādā privātajām izglītības iestādēm tiek piešķirts valsts finansējums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.1996., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr.272

Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 7.maija noteikumos nr.164 "Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" statūti"

Vēl šajā numurā

26.07.1996., Nr. 126

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 271

Pieņemts: 23.07.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.271

Rīgā 1996.gada 23.jūlijā (prot. nr.38 12.§)

Kārtība, kādā privātajām izglītības iestādēm tiek piešķirts valsts finansējums

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 62.pantu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā privātajām mācību un audzināšanas iestādēm (turpmāk tekstā - "privātā izglītības iestāde") tiek piešķirts valsts finansējums.

2. Privāto izglītības iestādi dibina fiziskās vai juridiskās personas.

3. Ja Ministru kabinetā ir apstiprināta juridiskās personas dibinātas augstskolas satversme un ir akreditēta tās studiju programma, minētajai augstskolai valsts finansējumu piešķir saskaņā ar Augstskolu likumu (Latvijas Vēstnesis, 1995, 179.nr.).

II. Valsts finansējuma piešķiršanas kārtība

4. Privātās izglītības iestādes var pretendēt uz valsts dotāciju pedagoģiskā personāla darba samaksai un darba devēja sociālā nodokļa maksājumiem, ja tās ir ievērojušas šādus nosacījumus:

4.1. ir saņemta Izglītības un zinātnes ministrijas licence un akreditācijas apliecība;

4.2. izglītojamo skaits privātajā izglītības iestāde nav mazāks par 10;

4.3. mācībvaloda ir valsts valoda.

5. Izņēmuma gadījumā valsts dotāciju var piešķirt arī nacionālo minoritāšu sākumskolām un pamatskolām, kurās mācības notiek valsts valodā un nacionālās minoritātes valodā. Izglītības un zinātnes ministrija katrā konkrētajā gadījumā pieņem atsevišķu lēmumu atbilstoši akreditācijas rezultātiem.

6. Valsts dotāciju var piešķirt, ja Izglītības un zinātnes ministrijā ir iesniegts attiecīgs privātās izglītības iestādes pieprasījums.

7. Privātās izglītības iestādes katru gadu Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajos termiņos un kārtībā iesniedz ministrijā informāciju par attiecīgās privātās izglītības iestādes attīstības un finansu rādītājiem un nākamā saimnieciskā gada ienākumu un izdevumu aprēķinus.

8. Privātās izglītības iestādes no valsts budžeta dotējamo pedagoģisko darbinieku darba algas fondu un darba devēja sociālā nodokļa maksājumu apmēru aprēķina atbilstoši tiem normatīvajiem aktiem, kuri nosaka amata vienību un likmju skaitu un pedagoģisko darbinieku darba algas fondu, kā arī darba devēja sociālā nodokļa maksājumu apmēru attiecīga tipa valsts vai pašvaldību pārziņā esošajās izglītības iestādēs.

9. Valsts dotācijas apmēru katrai konkrētajai privātajai izglītības iestādei nosaka Izglītības un zinātnes ministrija valsts budžetā paredzēto līdzekļu ietvaros.

10. Prioritāte saņemt valsts dotāciju ir tām privātajām izglītības iestādēm, kuras:

10.1. nodrošina obligātās pamatizglītības iegūšanu;

10.2. darbojas ekonomiski vājāk attīstītos Latvijas novados.

11. Privātajām izglītības iestādēm noteiktais valsts dotācijas apmērs pedagoģisko darbinieku darba samaksai un darba devēja sociālā nodokļa maksājumiem nedrīkst pārsniegt 80% no visiem attiecīgās privātās izglītības iestādes izdevumiem mācību procesa nodrošināšanai.

12. Ja privātā izglītības iestāde neatbilst akreditācijā noteiktajiem izglītības iestādes darbības un attīstības kritērijiem, Izglītības un zinātnes ministrijai ir tiesības pārskatīt valsts dotācijas apmēru vai pārtraukt tās izmaksu.

III. Noslēguma jautājumi

13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1994.gada 24.maija noteikumus nr. 106 "Par privāto mācību iestāžu finansēšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 68.nr.).

 

Ministru prezidents A.Šķēle

Izglītības un zinātnes ministrs, Ministru prezidenta biedrs M.Grīnblats

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!