• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 23. jūlija noteikumi Nr. 274 "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.aprīļa noteikumos nr.120 "Noteikumi par alkoholisko dzērienu marķēšanas kārtību"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.1996., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Lauksaimniecības kopdarbības nacionālās savienības (LLKNS) padomes REZOLŪCIJA

Par organizatorisko u.c. pasākumu veikšanu "Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm" iespēju pilnvērtīgai izmantošanai

Vēl šajā numurā

26.07.1996., Nr. 126

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 274

Pieņemts: 23.07.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

  Ministru kabineta noteikumi Nr.274

Rīgā 1996.gada 23.jūlijā (prot. nr.38 16.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.aprīļa noteikumos nr.120 "Noteikumi par alkoholisko dzērienu marķēšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 5.pantu

 

1. Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 18.aprīļa noteikumos nr.120 "Noteikumi par alkoholisko dzērienu marķēšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 1995,66.nr.) šādus grozījumus:

1.1. I nodaļā:

1.1.1. terminu "alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marka" izteikt šādā redakcijā:

"Alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa marka - valsts institūcijas izdota speciāla marka, kas tiek uzlīmēta uz alkoholiskā dzēriena fasējuma un apliecina akcīzes nodokļa samaksu.";

1.1.2. terminu "alkoholisko dzērienu speciālās marķēšanas zīme" izteikt šādā redakcijā: "Alkoholisko dzērienu speciālās marķēšanas zīme- šo noteikumu izpratnē - Spirta monopola padomes apstiprinātam etalonparaugam atbilstoša marķēšanas zīme, kas satur patērētājiem un valsts kontroles institūcijām nepieciešamo informāciju par attiecīgo Latvijā ražoto alkoholisko dzērienu. Līdz akcīzes nodokļa markas ieviešanai pilda tās funkcijas.";

1.1.3. terminu "marķēts alkoholiskais dzēriens" izteikt šādā redakcijā:

"Marķēts alkoholiskais dzēriens - šo noteikumu izpratnē - normatīvi tehnisko dokumentu (drošuma) prasībām atbilstošs alkoholiskais dzēriens, uz kura fasējuma saskaņā ar alkoholisko dzērienu marķēšanas noteikumiem piestiprināta noteiktam atbilstības sertifikātam atbilstoša akcīzes nodokļa marka vai cita pilnvarotas valsts institūcijas apstiprināta marķēšanas zīme.";

l .2. izteikt l .punktu šādā redakcijā:

"1. Šie noteikumi nosaka ar akcīzes nodokli apliekamo importēto un Latvijas Republikā ražoto alkoholisko dzērienu marķēšanas kārtību.

Ar akcīzes nodokli neapliekamo alkoholisko dzērienu (eksportējamo, konfiscēto, bezīpašnieka un citu) marķēšanas kārtību nosaka attiecīgi tiesību akti.

Alkoholisko dzērienu marķēšanu ar patērētājiem nepieciešamo papildinformāciju reglamentē likums "Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 99.nr.; 1996, 62.nr.).";

1.3. papildināt noteikumus ar 1.1 punktu šādā redakcijā:

"1.1 Alkoholisko dzērienu speciālās marķēšanas zīmēm šie noteikumi piemērojami, ja saskaņā ar īpašu Spirta monopola padomes lēmumu uz minētajām zīmēm tiek attiecinātas akcīzes nodokļa markas funkcijas.";

1.4. izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Importētos alkoholiskos dzērienus marķē ar akcīzes nodokļa markām importētājuzņēmuma licencē norādītajās muitas noliktavās pirms to nodošanas brīvam apgrozījumam Latvijas Republikā.

Latvijas Republikā ražotos alkoholiskos dzērienus marķē ar akcīzes nodokļa markām ražotājuzņēmuma licencē norādītajās marķēšanas vietās pirms to nodošanas realizācijai.

Latvijas Republikas teritorijā atļauta tikai tādu ar akcīzes nodokli apliekamo alkoholisko dzērienu iegāde, realizācija, pieņemšana vai nodošana uz citiem nosacījumiem, pārvietošana, pārvadāšana un uzglabāšana, kuri marķēti ar atbilstošām akcīzes nodokļa markām, izņemot šo noteikumu l.1.punktā minētos gadījumus.";

1.5. svītrot 4., 5. un 8. punktu;

1.6. izteikt 17., 18., 19. un 20.punktu šādā redakcijā:

"17. Licencēts alkoholisko dzērienu ražotājuzņēmums ir tiesīgs nodot pašražotos ar akcīzes nodokli apliekamos alkoholiskos dzērienus realizācijai Latvijas teritorijā tikai pēc tam, kad tie ir marķēti ar atbilstības sertifikātam atbilstošām akcīzes nodokļa markām licencē norādītajā marķēšanas vietā.

18. Marķējamo alkoholisko dzērienu pārvietošana no ražošanas vietas uz marķēšanas vietu, ja tā neatrodas ar ražošanas telpām vienotā slēgtā un apsargājamā teritorijā, kā arī jebkuri citi nemarķētu alkoholisko dzērienu pārvadājumi atļauti tikai muitas konvoja pavadībā, un tiem jābūt attiecīgi noformētiem ar pavaddokumentiem.

19. Marķētu alkoholisko dzērienu izvešana no marķēšanas vietas atļauta, ja ir atbilstoši noformēta vienota parauga preču pavadzīme-rēķins, kurā norādīts atbilstības sertifikāta numurs, kā arī attiecīgo alkoholisko dzērienu marķēšanai izmantoto akcīzes nodokļa marku sērija un numuri.

20. Alkoholisko dzērienu ražotājuzņēmums:

20. l. par katru realizācijai paredzēto alkoholisko dzērienu partiju iesniedz Spirta monopola pārvaldei marķēšanas pieteikumu, kurā norāda konkrētajā marķēšanas vietā marķējamo alkoholisko dzērienu:

20.1.1. veidu;

20.1.2. nosaukumu;

20.1.3. tilpumu;

20.1.4. absolūtā alkohola koncentrāciju;

20.1.5. marķējamo vienību skaitu;

20.1.6. atbilstības sertifikāta rekvizītus;

20.2. iesniedz Spirta monopola pārvaldei attiecīgās alkoholisko dzērienu partijas atbilstības sertifikātu;

20.3. iesniedz Spirta monopola pārvaldei atbilstoši noformētu saskaņā ar likumiem attiecīgajai alkoholisko dzērienu partijai noteikto nodokļu aprēķinu;

20.4. saņem saskaņā ar iesniegto nodokļu aprēķinu Spirta monopola pārvaldes izrakstīto rēķinu akcīzes nodokļa samaksai un veic akcīzes nodokļa samaksu bezskaidras naudas norēķinu veidā, izmantojot Valsts ieņēmumu dienestā un Spirta monopola pārvaldē reģistrētu bankas iestādes norēķinu kontu;

20.5. saņem un samaksā Spirta monopola pārvaldes izrakstīto rēķinu par saņemtajām akcīzes nodokļa markām.";

1.7. izteikt 22., 23. un 24.punktu šādā redakcijā:

"22. Maksu par Spirta monopola pārvaldes sniegtajiem pakalpojumiem, kas saistīti ar alkoholisko dzērienu marķēšanu, nosaka Spirta monopola pārvalde, un attiecīgais uzņēmums saskaņā ar Spirta monopola pārvaldes izrakstīto rēķinu noteikto summu, izdalot atsevišķi pievienotās vērtības nodokli, iemaksā Spirta monopola pārvaldes norādītajā budžeta norēķinu kontā.

23. Akcīzes nodokļa markas piestiprināšanas vietu uz alkoholiskā dzēriena fasējuma ar rīkojumu nosaka Spirta monopola pārvalde.

24. Šajos noteikumos neminētas darbības ar alkoholiskajiem dzērieniem veicamas, kā arī sankcijas par šo noteikumu pārkāpšanu piemērojamas likumos un Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā."

2. Ar 1996.gada 1.septembri Latvijas Republikā licencētajiem alkoholisko dzērienu ražotājuzņēmumiem aizliegts realizēt ar akcīzes nodokli apliekamos alkoholiskos dzērienus, kuriem nav akcīzes nodokļa markas.

3. Ar 1996.gada l .septembri aizliegts iegādāties no ražotājuzņēmumiem ar akcīzes nodokli apliekamos alkoholiskos dzērienus, kuriem nav akcīzes nodokļa markas.

4. Līdz 1996.gada 1.septembrim Latvijas Republikā licencētajiem alkoholisko dzērienu ražotājuzņēmumiem pārreģistrēt attiecīgās licences, norādot tajās Spirta monopola pārvaldes noteiktās alkoholisko dzērienu marķēšanas vietas.

5. Ar 1997.gada 1.janvāri aizliegts uzglabāt, iegādāties, pārvadāt, realizēt vai nodot uz citiem nosacījumiem ar akcīzes nodokli apliekamos Latvijas Republikā ražotos alkoholiskos dzērienus, kuriem nav akcīzes nodokļa markas, izņemot Ministru kabineta 1995.gada 18.aprīļa noteikumu nr. 120 "Noteikumi par alkoholisko dzērienu marķēšanas kārtību" l'. punktā minētos gadījumus.

6. Noteikumi stājas spēkā ar 1996.gada 1.septembri.

 

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministra vietā— ekonomikas ministrs G.Krasts

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!