• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 25. jūnija noteikumi Nr. 262 "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 25.aprīļa noteikumos Nr.157 "Noteikumi par liftu un to drošības sastāvdaļu projektēšanas, ražošanas un liftu uzstādīšanas atbilstības novērtēšanu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2002., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.263

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 30.aprīļa noteikumos Nr.172 "Valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu projektu pieteikšanas, izvērtēšanas un finansēšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

28.06.2002., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 262

Pieņemts: 25.06.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.262

Rīgā 2002.gada 25.jūnijā (prot. Nr.26 17.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 25.aprīļa noteikumos Nr.157 "Noteikumi par liftu un to drošības sastāvdaļu projektēšanas, ražošanas un liftu uzstādīšanas atbilstības novērtēšanu"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.pantu
Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 25.aprīļa noteikumos Nr.157 "Noteikumi par liftu un to drošības sastāvdaļu projektēšanas, ražošanas un liftu uzstādīšanas atbilstības novērtēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 151./153.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1.1.apakšpunktā vārdus "(attiecībā pret horizontāli vairāk nekā 15 grādu leņķī)" ar vārdiem "(leņķī, kas attiecībā pret horizontāli ir lielāks par 15 grādiem)".

2. Izteikt 1.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.3. piedāvāšana tirgū — liftu vai liftu drošības sastāvdaļu pirmreizēja pārdošana iekšējā tirgū, dāvināšana vai nodošana lietošanā pret atlīdzību vai bez tās;".

3. Papildināt noteikumus ar 1.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. lifta paraugs — ar objektīviem raksturotājiem definēts reprezentatīvs lifts. Lifta parauga tehniskajā dokumentācijā iekļauj aprakstu par to, kā tiek nodrošināta saskaņā ar lifta paraugu un ar lifta paraugam identiskām drošības ierīcēm izgatavoto liftu atbilstība būtiskajām nekaitīguma un drošības prasībām. Lifta parauga tehniskajā dokumentācijā iekļauj visu lifta paraugu un tā modifikāciju atšķirību aprakstu, minot maksimālās un minimālās vērtības."

4. Svītrot 2.punktā vārdus "lai neradītu draudus cilvēku veselībai un dzīvībai, videi un ēku drošībai".

5. Papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Šie noteikumi neattiecas uz liftiem, kuriem drošības prasības ir noteiktas citos normatīvajos aktos. Uz liftiem, kuriem drošības prasības citos normatīvajos aktos noteiktas daļēji, attiecas šajos noteikumos noteiktās drošības prasības, kuras nav regulētas citos normatīvajos aktos."

6. Aizstāt 4.2.apakšpunktā vārdus "kustības maiņu" ar vārdiem "kustību augšup".

7. Izteikt 4.4.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4.1. ar nelineāru efektu;".

8. Izteikt 9. un 10.punktu šādā redakcijā:

"9. Labklājības ministrija sadarbībā ar mašīnu drošības standartu tehnisko komiteju iesaka bezpeļņas organizācijai valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" atbilstošus Eiropas harmonizētos standartus.

10. Bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" iesniedz publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" to Latvijas nacionālo standartu statusā adaptēto Eiropas harmonizēto standartu sarakstu, kurus piemēro šajos noteikumos noteikto prasību izpildei (turpmāk — piemērojamie standarti)."

9. Papildināt 11.punktu aiz vārdiem "apliecināts ar" ar vārdiem "šo noteikumu ceturtajā nodaļā noteiktajām".

10. Papildināt 12.3.apakšpunktu aiz vārda "procedūrām" ar vārdiem "un personālam ir nodrošināta nepieciešamā pieeja vērtējamām iekārtām;".

11. Izteikt 12.4.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.4.3. ar pieredzi un prasmi sastādīt pārskatus, ziņojumus un sertifikātus un atspoguļot tajos autentisku pārbaudes rezultātu;".

12. Papildināt 1.nodaļu ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Eiropas Komisijas paziņoto institūciju izsniegtie atbilstības apliecinājumi par liftu un liftu drošības sastāvdaļu atbilstību šajos noteikumos noteiktajām prasībām tiek atzīti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par ārvalstīs izsniegto atbilstības novērtēšanas apstiprinājumu un apliecinājumu atzīšanas kārtību."

13. Izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

"17. Ja lifts ir paredzēts tikai cilvēku pārvietošanai un attiecīgie izmēri pieļauj invalīdu pārvietošanu, lifta kabīnes konstrukcija nedrīkst traucēt invalīdiem piekļūšanu lifta kabīnei un lifta lietošanu."

14. Papildināt 29.punktu aiz vārda "invalīdiem" ar vārdiem "bez pavadoņa".

15. Izteikt 37.punktu šādā redakcijā:

"37. Lai novērstu kabīnes izraisītu cilvēku saspiešanas risku, tās kustības gala stāvokļos izveido brīvas telpas vai aizsegus. Ja minēto prasību tehniski nav iespējams izpildīt (īpaši ekspluatācijā esošās ēkās), lifta uzstādītājs pēc saskaņošanas ar pilnvaroto institūciju veic citus pasākumus, lai izvairītos no kabīnes izraisīta saspiešanas riska."

16. Papildināt 39.1.apakšpunktu aiz vārda "uzsākšana" ar vārdiem "(neatkarīgi no apstākļiem)".

17. Papildināt 47.punktu aiz vārdiem "kaitēt pasažieriem" ar vārdiem "neatkarīgi no kabīnes noslogojuma".

18. Aizstāt 51.punktā vārdus "to aizvēršanas brīdī" ar vārdiem "tām esot kustībā".

19. Izteikt 52.punktu šādā redakcijā:

"52. Lifta šahtas durvīm (arī tām, kurās ir stikla sastāvdaļas) jābūt pietiekami izturīgām pret atklātu liesmu un jāsaglabā viengabalainība un izolācijas īpašības, kā arī jābūt izturīgām pret termisko starojumu."

20. Aizstāt 58.punktā vārdu "drošai" ar vārdu "apgaismotai".

21. Aizstāt 65.1.apakšpunktā vārdus "atbilstības novērtēšanai" ar vārdu "inspicēšanai".

22. Aizstāt 79.3.apakšpunktā vārdus "kādi pasākumi tiek veikti" ar vārdiem "vai ir veikti nepieciešamie pasākumi".

23. Izteikt 93.punktu šādā redakcijā:

"93. Ja lifta drošības sastāvdaļa neatbilst pilnvarotās institūcijas noteiktajām prasībām, pilnvarotā institūcija veic attiecīgus pasākumus, lai nepieļautu turpmāku lifta drošības sastāvdaļas marķēšanu ar CE marķējumu, un nekavējoties informē Valsts darba inspekciju, kā arī citas pilnvarotās institūcijas."

24. Izteikt 198.punktu šādā redakcijā:

"198. CE marķējumu veido lielie burti CE šo noteikumu pielikumā noteiktajā formā."

25. Aizstāt 207.punktā vārdus "kuras, atbilstoši uzstādītas, uzturētas un lietotas, neapdraud cilvēku dzīvību, veselību, vidi un ēku drošību" ar vārdiem "kuras atbilst šo noteikumu prasībām".

26. Svītrot 208.punktā vārdus "lai nenodarītu kaitējumu cilvēku dzīvībai, veselībai un videi".

27. Aizstāt 211.punktā vārdus "tomēr rada draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un videi" ar vārdiem "neatbilst šo noteikumu prasībām".
Ministru prezidents A.Bērziņš

Labklājības ministrs V.Jaksons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!