• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas lielo naftas terminālu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2002., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tirdzniecības parka "Alfa" miljoniem

Vēl šajā numurā

28.06.2002., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas lielo naftas terminālu

Rīgas pilsētas attīstības komiteja konceptuāli atbalstījusi lēmumprojektu par apmēram 29 hektārus liela zemes gabala iznomāšanu Kundziņsalā SIA “Naftas serviss” naftas termināla būvniecībai, ja tiks pozitīvi novērtēta ietekme uz vidi. Firmai noteikti arī citi ierobežojumi: jāizstrādā transporta optimizācijas shēma un jāizveido attīrīšanas iekārtas naftas produktu piesārņoto notekūdeņu attīrīšanai. Arī Rīgas brīvostas valde atbalstījusi zemes gabala iznomāšanu šai firmai, jo tā esot vienīgā, kas ieinteresējusies par purvaino zemesgabalu, līdz ar to paverot brīvostai iespējas iekasēt nomas maksu. Brīvostas valde nolēmusi, ka “Naftas servisam” līdz gada beigām jāsagatavo termināla skiču projekts.

Jaunajā Kundziņsalas terminālā plānots pārkraut ap 2 milj. t naftas produktu: jēlnaftas un gāzes kondensātu, visu veidu mazutu, dažādu veidu benzīnu. Kopumā terminālā būs 8 rezervuāri, kuru kopējais tilpums būs 48 000 t. Krievijas naftas produktu eksports šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo ceturksni pieaudzis par 29%. Krievija ir ieinteresēta meklēt tranzīta iespējas caur Baltijas valstīm, tādēļ jauna termināla celtniecība ir lietderīga, lai gan būvdarbu izmaksas lēšamas ap 50 miljoniem ASV dolāru.

Šobrīd Rīgas brīvostas teritorijā izvietoti četri naftas produktu termināli: “BLB Baltic Terminal”, “Man–Tess”, “Woodison Terminal” un “Statoil/Neste”.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!