• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas balvu "Lidojumā pār pilsētu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2002., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas lielo naftas terminālu

Vēl šajā numurā

28.06.2002., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas balvu “Lidojumā pār pilsētu”

Latvijas Zinātņu akadēmijas, Rīgas domes un Biznesa augstskolas “Turība” iedibināto balvu “Lidojums pār pilsētu” pasniegs par nozīmīgāko zinātnisko pētījumu Rīgas vēsturē un kultūrvēsturē, arhitektūras un mākslas vēsturē, etnogrāfijā, demogrāfijā un etnisko attiecību izpētē, ģeogrāfijā, ekoloģijā un citās nozarēs, kas saistītas ar Rīgas attīstību un Rīgas tēla veidošanu. Tās būs naudas prēmijas, speciālas piemiņas veltes un diplomi. Kopumā šīm trim balvām un vienai veicināšanas prēmijai Rīgas dome atvēlējusi 5000 latu.

Līdz 10. septembrim LZA sekretariātā tiek gaidīti iespējamo balvas kandidātu pieteikumi, kuru devums Rīgas izpētē pēdējo gadu laikā ir bijis būtisks un izpelnījies sabiedrības ievērību. Žūrija piecu cilvēku sastāvā savu darbu sāks augustā, bet jau septembrī kļūs zināmi iespējamie balvas kandidāti.

Doma, ka Rīgai vajadzīga šāda balva, Biznesa augstskolas “Turība” valdes priekšsēdētājam Jurim Birzniekam bijusi jau sen. Tikai pietrūcis domubiedru tās īstenošanai. Viņaprāt, zinātne un māksla nav iedomājama bez biznesa: “Tā ir ļoti laba trīsvienība, jo, kā zināms, bez naudas nav iespējami ne zinātniskie pētījumi, ne mākslas darbu piepildījumi.”

 

“RĪGAS BALSS”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!