• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informācijas sabiedrību Eiropas valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2002., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas prezidentūru Helsinku komisijā

Vēl šajā numurā

02.07.2002., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informācijas sabiedrību Eiropas valstīs

No 27.līdz 30.jūnijam Vācijas pilsētā Maincā notikušajā UNESCO Eiropas reģiona valstu konferencē tika apkopoti dalībvalstu priekšlikumi, lai definētu informācijas sabiedrības jēdzienu visām valstīm pieņemamā formā. No Latvijas puses konferencē piedalījās Satiksmes ministrijas Informātikas departamenta direktors Vilis Zvidriņš un firmas “Tilde” pārstāvis Andrejs Vasiļjevs. V.Zvidriņš pastāstīja, ka viens no konferences galvenajiem uzdevumiem bija sagatavoties pasaules valstu sammitam par informācijas sabiedrību, kas 2003. gada decembrī notiks Ženēvā.

Latvijas pārstāvji konferences laikā iesniedza priekšlikumus, kas paredz informācijas sabiedrībai par prioritārām noteikt ne tikai nacionālās, bet arī valodu īpatnības, kā arī garantēt valodu dažādību, lai informācija būtu pieejama ikvienam, arī tiem, kas nav apguvuši to vai citu no “lielajām” valodām.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem, kas tika apspriests konferences gaitā, bija par cilvēktiesību pārkāpumiem, kādi varētu būt iespējami, veidojot datu bāzes. Katram cilvēkam ir jāatstāj tiesības uz pašnoteikšanu, kāda informācija par viņu var tikt publiskota.

 

Satiksmes ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!