• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecību iestāšanās sarunās ar ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2002., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.07.2002., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecību iestāšanās sarunās ar ES

28.jūnijā Briselē notika iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) sarunu vadītāju sanāksme, kurā ES puse oficiāli iesniedza Latvijai savu pozīciju sadaļā “Lauksaimniecība”.

ES kopējā pozīcija aptver vairākus jautājumu blokus: horizontālos nosacījumus, tirgus atbalsta mehānismus, tajā skaitā ražošanas kvotas, lauku attīstību un mežsaimniecību, veterināro un fitosanitāro likumdošanu. ES kopējās pozīcijas pamatā ir šā gada sākumā sagatavotie Eiropas Komisijas priekšlikumi sarunu finansu ietvaram, izņemot tiešo maksājumu jautājumu, kur ES dalībvalstis plāno panākt vienošanos tikai novembrī.

No aptuveni astoņdesmit jautājumiem, kas tiek izskatīti iestāšanās sarunās, vairāk nekā pusē Eiropas Savienība piekrīt Latvijas priekšlikumiem, tajā skaitā Latvijas prasībām pēc pārejas periodiem piena, gaļas un zivju pārstrādes uzņēmumu sakārtošanai atbilstoši pārtikas drošības prasībām. Pārejas periods ir panākts arī piena kvalitātes rādītāju sasniegšanai. Vairāki citi jautājumi ir atzīti par neproblemātiskiem un tos paredzēts tehniski atrisināt, pielāgojot pašreizējo ES likumdošanu Latvijas specifiskajiem apstākļiem.

Jau šonedēļ notiks intensīvs darbs tehnisku konsultāciju veidā, lai atrastu risinājumus tajos jautājumos, kur Latvijas un ES viedokļi nesakrīt, — par ražošanas kvotu apjomiem, lauku atbalsta izmantošanas procedūrām un tiešajiem maksājumiem.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!