• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Austrijas turpmāku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2002., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecību iestāšanās sarunās ar ES

Vēl šajā numurā

02.07.2002., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Austrijas turpmāku sadarbību

28.jūnijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Austrijas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretāru Johannesu Paulu Kirli.

Sarunā apspriesta Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās gaita, īpaši Latvijas intereses sarunu sadaļās par lauksaimniecību, Eiropas nākotnes jautājumiem, kā arī Latvijas un Austrijas divpusējās attiecības un abu valstu pieredze sadarbībā Baltijas jūras un Viduseiropas reģionos.

Austrijas puse apstiprināja, ka Nicā apstiprinātais paplašināšanas ceļvedis tiek ievērots un 2004.gada 1.janvāris ir reāls datums jaunu valstu uzņemšanai ES.

Austrija atbalsta tiešos maksājumus jauno dalībvalstu lauksaimniekiem saskaņā ar Eiropas Komisijas priekšlikumu, šo pozīciju Austrijas ārlietu ministre Benita Ferrero Valdnere jau paudusi ES Vispārējo lietu padomē.

Abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Austrijas aktīvo politisko dialogu un divpusējo sadarbību konkrētās jomās — ekonomikā, Šengenas informācijas sistēmas izveidē, pieredzes nodošanā ES jautājumos un sabiedrības informēšanā. Plānots tuvākajā laikā parakstīt dubultnodokļu līgumu.

Īpaša uzmanība tika veltīta Eiropas nākotnes jautājumiem un mazo valstu lomai un identitātei paplašinātā Eiropas Savienībā, vienlaikus stiprinot ES lomu pasaulē.

Par Eiropas nākotnes jautājumiem turpmākās divās dienās tika diskutēts Eiropas forumā Vahavā, kur diskusijā par subsidiaritātes principa lomu (tā būtība — lēmumiem ES jātiek pieņemtiem visatbilstošākajā līmenī, vai nu pārnacionālajā, vai nacionālajā, vai reģiona/pilsētas līmenī) nākotnes Eiropā Latvijas viedokli pārstāvēja valsts sekretārs M.Riekstiņš.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!